Sociaal Raadsliedenwerk in Papendrecht van start

25 januari 2013 door Ad van Herk
Sociaal Raadsliedenwerk in Papendrecht van start

PAPENDRECHT - Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht zal binnenkort worden omgevormd naar een Brede Welzijnsinstelling  (BWI Papendrecht). Eén van de nieuwe activiteiten van de Brede Welzijnsinstelling vormt het Bureau Sociaal Raadslieden. Per 1 februari 2013 zal het Bureau Sociaal Raadslieden de deuren openen.

Burgers kunnen met allerlei vragen terecht bij het Bureau Sociaal Raadslieden. De samenleving wordt steeds ingewikkelder. Mensen moeten vaak hun weg zoeken in een doolhof van wetten, regelingen, voorzieningen en instanties. Het valt niet altijd mee de juiste informatie te vinden. Vooral kwetsbare mensen komen daardoor in de problemen. Het Bureau Sociaal Raadslieden helpt mensen om problemen te voorkomen of op te lossen. De bedoeling daarbij is dat de zelfredzaamheid van de burgers wordt bevorderd. 
 
Bij het Bureau Sociaal Raadslieden kan men terecht met vragen op allerlei gebied, zoals huurrecht, kwijtscheldingen, familierecht, arbeidsrecht, belastingrecht (huur- en zorgtoeslag), uitkeringen en vreemdelingenrecht. Bij de sociaal raadsvrouw kan men ook terecht voor uitleg over brieven die men van instanties heeft ontvangen, en die men niet helemaal goed begrijpt, of voor het invullen van formulieren. Ook kan de sociaal raadsvrouw helpen bij het schrijven van brieven. Wanneer dat nodig is zal het Bureau Sociaal Raadslieden doorverwijzen naar een andere instantie, bijvoorbeeld een notaris, of een advocaat.  
 
Alle inwoners van Papendrecht kunnen een beroep doen op het Bureau Sociaal Raadslieden. De dienstverlening is gratis. Men kan bellen op de telefonische spreekuren of langskomen tijdens de inloopspreekuren. Het Bureau Sociaal Raadslieden is elke maandag te bereiken. Voor eenvoudige vragen kan men terecht tijdens het telefonisch spreekuur: maandagmorgen van 09.00 - 10.00 uur. Het inloopspreekuur is elke maandagmorgen van 10.00 uur – 12.00 uur.  
 
Contactgegevens (vanaf 1 februari 2013):
Sociaal Raadsliedenwerk BWI-Papendrecht
P.S. Gerbrandystraat 31 (Residence Gerbrandy)
3354 BR  Papendrecht
T: 078-615.47.41
F: 078-615.03.17
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.