Stichting Hoop voor Albanië haalt bijna 5000 euro op met decemberacties

24 januari 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In de maand december is het altijd een drukte van belang. Allerlei activiteiten worden georganiseerd en feestdagen en vrije dagen volop. De werkgroep Hoop voor Albanië Papendrecht probeert in deze drukke periode ook nog jaarlijks uw aandacht te vragen voor de hulpverlening in Albanië. Kerstkaarten werden bezorgd en oliebollen en appelbeignets konden worden besteld. De opbrengst hiervan kwam volledig ten goede aan de renovatie van een ziekenhuis in Elbasan.

Jaap Iedema: "We willen een ieder van harte bedanken voor het feit dat de werkgroep de mogelijkheid werd gegeven om geld bijeen te brengen voor het project in Elbasan. En nog belangrijker is dat de leden van de werkgroep hierdoor ook mogen weten dat u het werk van de stichting Hoop voor Albanië van harte ondersteunt en de mogelijkheden biedt om nog meer hulp te verstrekken. Vanuit een Christelijke opdracht wil de werkgroep de kwetsbare mens in nood blijven(d) helpen met kleding, voeding en/of een dak boven het hoofd".

In totaal hebben de leden van de werkgroep in de decembermaand ruim 8300 kerstkaarten bezorgd, wat heeft geresulteerd in een opbrengst van ruim € 3.500,-. Verder zijn in Papendrecht oliebollen en appelbeignets verkocht, wat ruim € 1.100,- heeft opgeleverd.

De inkt van de aankondigingen van de december acties was nog niet opgedroogd of het volgende noodhulp project is alweer actueel geworden. Project “broodnodig” is in november/december van start gegaan en betreft de verstrekking van meel om broden te bakken voor de Albanese bevolking in het noorden van Albanië. Als gevolg van overstromingen en een slechte oogst heerst hier nu hongersnood. Alles wat binnen het bereik van de werkgroep ligt om hulp te bieden zal worden gedaan.

Voorjaarsfair
Op 13 april organiseert de werkgroep 'Hoop voor Albanie' in winkelcentrum Westpolder een voorjaarsfair. Hiervoor is nog hulp nodig en wanneer u nog boeken heeft staan die u kwijt wilt dan houden wij ons van harte aanbevolen. Uiteraard wordt een bezoekje aan de voorjaarsfair ook enorm op prijs gesteld.

Voor meer info omtrent het werk van de stichting HvA, zie www.hoopvooralbanië.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.