Krijn Donk schaatst geld bijeen voor Stichting Traveling Light

24 januari 2013
Krijn Donk schaatst geld bijeen voor Stichting Traveling Light

PAPENDRECHT - Op vrijdag 25 januari 2013 zal de sportieve Papendrechter Krijn Donk de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk schaatsen.  Natuurlijk is de Elfstedentocht in Friesland al ruim een eeuw hét evenement voor schaatsliefhebbers; op één dag 200 kilometer schaatsen, dat is en blijft een unieke prestatie. Maar de Friese wateren vriezen echter niet zo vaak helemaal dicht, dus kijken vele lange afstand schaatsers uit naar het alternatief op de Weissensee in Oostenrijk. Meerdere sportievelingen uit de Alblasserwaard zullen deze of volgende week hun schaatskilometers in Oostenrijk maken.

Krijn Donk is reeds afgelopen dinsdag vertrokken naar de Weissensee om daar een aantal proefrondes te rijden en het ijs te verkennen. Hij hoopt de 200 km overigens binnen negen uur uit te schaatsen.

De familie Donk heeft aan deze zware tocht een sponsoractie gekoppeld ten bate van de Papendrechtse Stichting Traveling Light. Het geld dat bijeengebracht wordt zal volledig ten goede komen aan educatief werk onder zigeunerkinderen in Skopje, Macedonië .

Meer over de actie voor Stichting Traveling Light is te vinden op http://janenmarja.blogspot.com of via www.facebook.com/StichtingTravelingLight


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.