Stichting Traveling Light nieuw Papendrechts initiatief

06 mei 2011
Stichting Traveling Light nieuw Papendrechts initiatief

PAPENDRECHT -Wij reizen graag en wij reizen licht!’ Dat is het motto van Jan en Marja Verschoor-Meijers, de oprichters van Stichting Traveling Light. De Stichting heeft ten doel het bieden van praktische hulp, financiele steun en geestelijke bemoediging aan bestaande Chirstelijke organisaties en gemeenschappen. Tijdens hun vele reizen en bezoeken aan kleine organisaties en gemeenten kwamen Jan en Marja er al snel achter dat werkers veelal behoefte hebben aan steun van buitenaf. Een helpende hand in een bouwproject, extra geld voor een jongerenprogramma of gewoonweg gebed, een bemoedigend woord of luisterend oor in het dagelijks leven. Langzaam maar zeker begon het idee te groeien een stichting in het leven te roepen die in deze behoefte zou kunnen voorzien. ‘Wij reizen graag en wij reizen licht, dat wil zeggen eenvoudig en zonder al te veel poespas of kosten,’ aldus Jan en Marja. ‘Wij willen ook graag een reizend licht zijn, uitkomst brengen in soms moeilijke situaties.’

Jan en Marja kiezen bewust voor Christelijk werk omdat ze uit ervaring weten dat alleen Jezus Christus het antwoord is aan een wereld in nood! Verder kiezen zij ook heel bewust voor kleinschalige, behapbare projecten die zij persoonlijk hebben bezocht en waarvan zij de mensen, die erachter zitten, goed kennen. Zo ontstaat er een persoonlijke band en een vertrouwensrelatie. Uiteraard reizen Jan en Marja voor eigen rekening. Dat geldt ook voor iedereen die mee wil om een project te bezoeken. De giften die bij de Stichting binnenkomen gaan dus alleen naar de beoogde projecten. In het dagelijks leven is Jan part-time werkzaam als automonteur bij garage Moerman Jansen in Papendrecht en Marja als administratief medewerkster bij de Gemeentebelastingen Drechtsteden. In hun vrije tijd reizen zij voor de Stichting. Marja is tevens de schrijfster van een aantal, in Amerika gepubliceerde, engelstalige boeken. Binnenkort komt er een eerste boekje van haar uit bij uitgeverij Merweboek.

Het eerste project dat ze als Stichting financieel willen steunen is de aankoop van een rehabilitatiehuis voor Teen Challenge Oekraine. Als vrijwilligers zijn Jan en Marja al jaren wereldwijd betrokken bij deze internationale organisatie voor hulp aan ex-verslaafden. Teen Challenge heeft ruim 1100 centra in meer dan 85 landen. Elk centrum moet echter zelf voorzien in de kosten die het programma met zich meebrengt; van overheidshulp is in de meeste gevallen geen sprake. Gebleken is dat veel hulp en financiele ondersteuning voor Europese projecten (ook in Nederland) vanuit de USA komt. ‘Dat moet ons toch tot nadenken zetten’, aldus de initiatiefnemers, die jaren in Californie woonden. ‘Waarom zouden wij elkaar niet helpen binnen Europa en het Middellandse Zeegebied?’ Een recente ontmoeting met Sergei & Mariana Glushko deed Jan en Marja besluiten om hen als eerste te gaan helpen. Sergei & Mariana zijn de leiders van Teen Challenge Oekraine. Er is € 10.000 nodig voor de aanschaf van een huis waarin zo’n 20 tot 30 mannen kunnen wonen, studeren en werken.

Meer informatie is te vinden op de website www.traveling-light.nl. Op de weblog janenmarja.blogspot.com kun je terecht voor actuele (reis)informatie, planning, foto’s en info over de projecten. Uiteraard is daar ook het laatste nieuws te vinden over komende missietrips en mogelijkheden om mee op pad te gaan. Alle giften, groot en klein, zijn welkom op Rabobank nummer 1185.82.275.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.