Goede resultaten voor de Geul bij derde Eon wedstrijd

22 januari 2013 door Ad van Herk
Goede resultaten voor de Geul bij derde Eon wedstrijd

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vertrokken de zwemmers van de Geul naar Oud Beierland om daar de derde ronde in de landelijke Eon competitie te zwemmen. Er werden goede zaken gedaan deze middag: 28 keer mocht een Geul zwemmer een medaille op gaan halen en maar liefst 62 keer werd er een PR op de klokken gezet. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Nout Merkus, die op de 100 school van zowel zijn 50 metertijd als zijn 100 metertijd een flink stuk afhaalde.

De Geul zwemt dit jaar in de C-klasse en dat houdt in dat er vooral voor dames en heren pittige nummers gezwommen moeten worden. De middag begon dan ook met een 4x200 vrije slag estafette voor dames en het Geulteam met Pauline Tieleman, Samantha van Eijk, Sabrina de Graaf en Sunanda van Heteren werd hier knap 2e.
 
Individueel mochten de dames aan de bak voor 200 rug, 200 school, 100 vrij en 50 vlinder. Samantha van Eijk veroverde  op de rug en de vlinder het zilver en werd 3e op de 100 vrij. Op de 200 school was het zilver voor Sunanda van Heteren, het brons ging naar Pauline Tieleman. Sunanda zwom ook nog naar het brons op de 200 rug. Op de 50 vlinder greep Eline Molle met een 4e plaats net naast de medailles.
 
De heren draaiden het zelfde programma. Giovanni den Ouden was goed op dreef met goud op de 50 vlinder en zilver op de 200 rug en de 100 vrij. Jeugdzwemmer Jesse de Win pakte belangrijke punten door de 200 school winnend af te sluiten. Op de 200 rug miste hij net het brons en werd 4e. Op de 200 school was de zilveren medaille voor Yuri van Omme.
 
In de categorie meisjes senioren pakte jeugdzwemster Sabrina de Graaf de punten met een 2e plaats op de 200 wissel en een 4e plaats op de 100 vlinder. Carmen Muilwijk werd mooi 3e op de 200 wissel.
 
Bij de jongens jeugd veroverde Tim Muller het brons op zowel de 200 wissel als de 100 vlinder. Juniorenzwemmer Ben Muller volgde goed met twee mooie 4e plaatsen.
 
Iris van Valen pakte twee maal brons in de categorie meisjes jeugd, Zoë van Gool greep net naast het brons op de 200 wissel en werd 4e. De jongens in de categorie junioren 4 makten er een Geul onderonsje van. Op de 100 vrij was het goud voor Max Muller, het zilver ging naar Bas van Middelkoop en het brons was voor Yaro Roodenburg. Op de 200 wissel was er weer goud voor Max, Yaro pakte hier het zilver en Bas greep net naast het brons.
In de categorie meisjes junioren 3 zwom Kirana Hoogenbosch naar het zilver op de 100 rug en op de 100 school voegde ze hier nog een bronzen plak aan toe. Op de 100 rug was er een 4e plaats voor Alexia Huurman en op de 100 school voor Britt Jansen.
 
Michael Leeuwis slaagde er in de categorie jongens junioren 2 in om tijdens twee afstanden 4 PR’s te zwemmen: op de 100 school en de 100 rug verbeterde hij zowel zijn 50 metertijd als zijn 100 metertijd. Daan Wesdorp haalde een 4e plaats op de 100 school en Kevin Tittel deed hetzelfde op de 100 rug.
 
De jongste zwemmers zwommen 50 rug en 100 school. Bij de meisjes pakte Sam IJzerman zilver op de school en brons op de rug. Op de 50 rug was er zilver voor Esmée Roodenburg en op de 100 school zwom Sofia de Graaf naar het brons. 
 
Tot slot werden er nog twee estafettes gezwommen. Op de 4x50 vrij estafette voor meisjes junioren pakten Sam Ijzerman, Chinouk Tschan, Kirana Hoogenbosch en Esmée Roodenburg een mooie 1e plaats. Bij de 4x100 wissel voor jongens junioren zwommen Max Muller, Yaro Roodenburg, Ben Muller en Bas van Middelkoop overtuigend naar het goud.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.