IJsbaan Papendrecht niet voor het weekeinde open

22 januari 2013 door Pieter van den Berg
IJsbaan Papendrecht niet voor het weekeinde open

PAPENDRECHT - Maandag hebben 6 vrijwilligers van de IJsbaan 10% van de ijsbaan sneeuwvrij gemaakt en zijn toen gestopt omdat door het nog dunne ijs te veel water op het ijs kwam.

De gemeten ijsdikte is max. 7cm, waarvan 3cm sneeuwijs en 4cm gezond ijs.

Voor een eventuele openstelling dient de ijsvloer min. 7cm met gezond ijs te zijn. Bij 5 graden vorst groeit het ijs, zonder sneeuwlaag, 1cm per etmaal aan. Gezien de weersverwachting is er nog een lange weg te gaan, en vast staat dat de baan niet voor het weekeinde open zal gaan.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.