PKC wint ruim van Nic

21 januari 2013 door Hennie van der Zouw
PKC wint ruim van Nic

PAPENDRECHT - Ook de laatste wedstrijd op zaterdag 19 januari in de heenronde van de korfballeague werd met een overwinning van PKC op NIC afgesloten, waardoor de Papendrechters ongeslagen blijven in deze editie van de Korfbal League. De eindstand van 30-22 weerspiegelde echter niet echt de wedstrijd van vanmiddag. Het was een wat vreemde wedstrijd, met soms zeer slechte perioden en soms geniale momenten van de kant van PKC. Opvallend was, dat de vrouwen van PKC (buiten Mady Tims om, die 2x scoorde) op de nul bleven. Dit zal mede te maken hebben met het ontbreken van Nadhie den Dunnen (enkelklachten), die deze middag door Ilona van Eijk werd vervangen.

PKC had het lange tijd moeilijk tegen de Groningers, die gezien de basis opstelling met sterk aanvallende bedoelingen naar Papendrecht waren afgereisd. Binnen de minuut stond het 0-1 voor NIC. PKC begon stroef aan de wedstrijd en had bijna vijf minuten nodig, voor de eerste bal door de korf rolde (1-1). Ricky Wu, die het merendeel van de score van de Groningers deze dag voor zich zou op eisen, mocht daarna vanaf de stip zijn eerste treffer doen aantekenen. Richard Kunst bracht PKC weer langszij bij 2-2, waarna PKC eindelijk wat beter in de wedstrijd kwam.
 
De Papendrechters gingen overheersten in het luchtruim en konden daardoor naar 4-2 en even later 6-3 en 7-3 uitlopen. Maar verder doordrukken lukte niet en zo konden de Groningers weer terug komen in de wedstrijd met Ricky Wu en Rianne Echten in de punt: 7-6. Enkele goede aanvallen van PKC brachten weer wat lucht: 9-6, maar echt afschudden konden de Papendrechters de ploeg uit Groningen niet. Tot een minuut voor rust bleef het verschil zo'n 3. In de slotminuut echter draaide het ineens bij de Papendrechters en bij rust stond het verschil van vijf ineens op het scorebord: 16-11.
 
Maar de wedstrijd was daarmee zeker nog niet beslist, want zo geweldig liep het ook weer niet bij PKC. NIC kwam terug in de beginfase van de tweede helft tot 16-13 en leek te kunnen gaan aanhaken. Maar zover kwam het niet, een wat sterkere fase van PKC bracht het verschil ineens op zes binnen luttele minuten: 19-13. En nu was de wedstrijd ineens wel beslist. Wat de Groningers ook probeerden, PKC scoorde netjes mee, waardoor een verschil van vier-vijf lang gehandhaafd kon blijven. Net als in de eerste helft, bleek de slotfase van PKC ineens weer sterk: soepel en met mooie aanvallen was het verschil met nog een ruime minuut te spelen ineens acht: 29-21. Een rommelige slotminuut kon daar geen verandering meer in brengen: beiden scoorden nog 1x. Eindstand in Papendrecht: 30-22.
 
Al met al dus een wedstrijd met twee gezichten: goede en slechte fasen wisselden elkaar af, waardoor het het ene moment genieten was en het het 
andere moment hoofdschudden geblazen was. Suzanne Struik maakte haar eerste speelminuten bij het tweede en lijkt richting de beslissende fase over enkele weken weer voorzichtig inzetbaar te kunnen zijn. Ook Tom Kalkman lijkt langzaam weer klaar om (zonodig) zijn rentree in het 
eerste te kunnen gaan maken.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.