Papendrecht helpt mee in de strijd tegen ALS

18 januari 2013
Papendrecht helpt mee in de strijd tegen ALS

PAPENDRECHT - Op 29 en 30 maart 2013 wordt in Papendrecht het 1e weekend Versla ALS georganiseerd om aandacht te vragen voor de ongeneeslijke spierziekte ALS en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ALS.

Met verschillende tennisactiviteiten en een spetterende benefietavond met medewerking van de coverband Dr. Fred & the Medicine Men en een DJ wil de organisatie van Versla ALS met zoveel mogelijk mensen in Papendrecht en omgeving een weekend beleven dat in het teken staat van (sportief) plezier met inzet voor het goede doel.

Tennistoernooi
Op vrijdagavond 29 maart wordt de aftrap gegeven met een tennistoernooi speciaal voor leden van sportverenigingen in Papendrecht en omstreken, die op zaterdag hun eigen sportieve verplichtingen hebben. Zaterdag 30 maart vindt een tennistoernooi plaats voor teams die zijn samengesteld uit buren, vrienden, collega’s en/of familie. De toernooien zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht ervaring en niveau. Ook voor kinderen wordt vertier geboden. De tennistoernooien worden gehouden bij het Tenniscentrum aan de Parkweg 5 in Papendrecht. Inschrijving voor de toernooien kan via de website www.versla-als.nl/tennissen.html.

Benefietavond
Zaterdagavond 30 maart vindt de afsluitende benefietavond plaats met medewerking van de bekende Belgische coverband Dr. Fred & the Medicine Men (o.a. bekend van de Parkies optredens in het Wantijpark in Dordrecht) en de Dordtse DJ Stay-F. De benefietavond wordt gehouden bij Dansschool Astrid Lammerts aan de Parkweg 5a in Papendrecht. De kaarten à € 15,= zijn verkrijgbaar bij Tenniscentrum Papendrecht of kunnen worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar info@versla-als.nl.

Opbrengsten voor Stichting ALS
Het inschrijfgeld voor de tennistoernooien en de opbrengst van de kaartverkoop voor de benefietavond komen volledig ten goede aan de Stichting ALS. De missie van Stichting ALS Nederland is bij te dragen aan het vinden van de oorzaak en oplossingen voor ALS in de toekomst en aan het dragelijker maken van het leven van patiënten nu. Donaties zijn welkom via www.versla-als.nl/doneren.html.

Wat is ALS?
ALS is een zeer ernstige aandoening van het zenuwstelsel, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep wordt zwakker als signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen. Hierdoor raken mensen met ALS steeds ernstiger verlamd. Dit proces verloopt meestal heel snel. Wanneer ALS eenmaal is geconstateerd, hebben ALS-patiënten gemiddeld nog maar 3 jaar te leven. Een medische behandeling bestaat er op dit moment niet. Door het snelle verloop van de ziekte ALS kennen weinig mensen de ziekte ALS. Dit leidt vaak tot onbegrip, zelfs bij hulpverleningsinstanties.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.