Wethouder Koppenol geeft startsein eerste training Beginnen met hardlopen

14 januari 2013 door Ad van Herk
Wethouder Koppenol geeft startsein eerste training Beginnen met hardlopen

PAPENDRECHT - Zoals ieder jaar organiseert Atletiekvereniging Passaat een project voor mensen die graag willen beginnen met hardlopen. Wethouder sport van Papendrecht, Kees Koppenol, gaf afgelopen zaterdag 12 januari het officiële startsein voor de eerste training. De wethouder: “Passaat toont al jaren lang aan hiermee een goed recept te hebben om mensen verantwoord te laten sporten. Ook mensen die jarenlang niet gesport hebben kunnen door deelname aan dit project over vier maanden trots meedoen aan de 7,5 km prestatieloop tijdens de Lenteloop. Ik benadruk hier graag dat het ontzettend goed en gezond is om te gaan sporten, zowel voor je lijf als voor je geest. Je raakt wat kilootjes kwijt en het sporten in de buitenlucht verfrist de geest. Het vriest nu lichtjes, maar u zult zien dat u het tijdens de training toch lekker warm hebt. Velen hebben al aangetoond dat deze trainingsopbouw een grote kans biedt dat u er veel plezier aan beleeft en misschien wel verslingerd gaat raken aan het hardlopen. Zet ’m op en tot ziens bij de Lenteloop op 18 mei 2013!” 

De deelnemers aan het Loopgroepproject trainen gedurende 18 weken, zodat ze vanaf geen loopervaring uiteindelijk op 18 mei 2013 kunnen deelnemen aan de Lenteloop over 7,5 kilometer.  Gedurende het hele project ligt de nadruk op goed gedoseerde uitbreiding van conditie en duurvermogen. Het “geheim” zit onder andere  in de geleidelijke opbouw en het bewust rustige tempo. Trainer Huig van Garderen: “We gaan niet alle een dolle zo hard mogelijk rennen, want dan raak je uitgeput en is de kans op blessures erg groot. Nee, als je hardloopt moet je kunnen blijven praten. Daarom is de eerste training ook maar 4 keer twee minuten hardlopen, dus in totaal minder dan tien minuten. Dat is voor iedereen goed te doen, mits rustig aan. En daarna bouwen we het heel geleidelijk uit met een paar minuutjes per week. De assistent-trainers en begeleiders houden dat voortdurend in de gaten. Als iemand loopt te hijgen, dan doen we het tempo gewoon iets omlaag. Of we adviseren die persoon om in een groepje te gaan lopen dat nog iets rustiger loopt. Zo garanderen wij dat iedereen een geschikt tempo kan lopen. Daarnaast vindt iedereen het heel gezellig en ontspannen om samen met mensen van hetzelfde niveau met een groepje te lopen. Dan heb je altijd wel een praatje met trainers en begeleiders en kun je je ervaringen uitwisselen met andere lopers. ” Mocht iemand toch een pijntje of lichte blessure oplopen, dan kan hij of zij tips en adviezen krijgen van een fysiotherapeut en een hersteltrainer.
 
U kunt de hele maand januari  nog  inschrijven en probleemloos instromen in alle loopniveau’s. Deelname aan het gehele project kost 70 euro. Daarvoor kunt u driemaal per week trainen en een functioneel hardloopshirt zit bij de prijs inbegrepen. De trainingen worden gegeven vanuit de prachtige atletiekaccommodatie aan de Andoornlaan in Papendrecht, elke zaterdagochtend om 10.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur. Inschrijven kan via www.avpassaat.nl en bij Alice Sigtermans, tel. 078-6411823, email a.sigtermans@chello.nl .
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.