Derde ZRO wedstrijd voor Geul zwemmers

14 januari 2013 door Ad van Herk

 

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in Dordrecht in het 50 meterbad de derde wedstrijd gezwommen in de regionale ZRO competitie. Omdat de Geul dit jaar weer in de hoogste klasse, de A-competitie, zwemt stonden er pittige nummers op het programma. De wedstrijd werd gezwommen in het 50 meterbad en daarom werden er maar weinig PR’s gezwommen maar bijna alle zwemmers slaagden er wel in om hun tijden in het 50 meterbad te verbeteren. Een paar zwemmers lukte het zelfs om sneller te zwemmen dan hun tijd in een 25 meterbad. Zoë van Gool zette op de 100 rug en op de 100 vlinder een PR op de klokken en René Verhagen verbeterde zich goed op de 100 vlinder. Het PR record van de dag was voor Brandon Groeneveld, die op de 50 vlinder een prachtig PR van ruim 2 seconden op de klokken zette. Daarnaast zwom hij ook nog een PR op de 100 rug.
 
Tussen al het geweld van de grote clubs uit de regio hield de Geul zich goed staande en er werden regelmatig plaatsen bij de eerste acht gehaald, wat goed is voor de punten in deze competitie. 
 
De middag begon met een 4x50 vrij estafette voor de jongste zwemmers en het Geulteam met Esmée Roodenburg, Tino Huurman, Sam IJzerman en Brandon Groeneveld sleepte in 7e plaats in de wacht. Individueel zwom deze leeftijdscategorie nog 100 rug en 50 vlinder. Esmée Roodenburg haalde op beide afstanden een verdienstelijke 5e plaats en Sam IJzerman werd mooi 4e op de 100 rug.
 
In de categorie jongens junioren 4 zwom Max Muller op de 100 rug naar plaats 8 en Ben Muller werd 7e op de 100 vlinder. 
 
Sabrina de Graaf, zelf nog jeugdzwemster, haalde een 8e plaats op de 50 rug bij meisjes senioren. 
 
In de categorie jongens jeugd zwommen Tim Muller en Jesse de Win exact dezelfde tijd op de 50 rug, Tim kreeg de A-tijd en werd 6e, Jesse werd 7e met de B-tijd. Op de 200 school voegde Jesse hier een 6e plaats aan toe. 
 
De heren zwommen 50 school, met een 7e plaats voor Ivan van Omme, en 100 vrij, met een 8e plaats voor Giovanni den Ouden.
 
Tot slot werden er nog twee estafettes gezwommen. Op de 4x50 wissel bij meisjes senioren werden Carmen Muilwijk, Iris van Valen,Sabrina de Graaf en Sam IJzerman 7e. Het jongens team met Max Muller, Jesse de Win, Tim Muller en Bas van Middelkoop zwom op de 4x50 wissel naar een 7e plaats.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.