Wasko krijgt 7,7 van haar klanten

14 januari 2013 door Ad van Herk
Wasko krijgt 7,7 van haar klanten

PAPENDRECHT - De ouders die gebruik maken van de kinderopvang van Wasko waarderen de dienstverlening met een 7,7. Ouders met kinderen op het kinderdagverblijf en op de peuterspeelzaal zijn met een 7,9 het meest tevreden. Iets daaronder scoort de buitenschoolse opvang, met een 7,6.  

Wasko biedt op ruim 30 locaties kinderopvang en peuterspeelzaalwerk aan in de gemeenten Papendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht, Giessenlanden en Molenwaard. Eind vorig jaar is het tweejaarlijkse onderzoek gehouden onder de klanten van Wasko hoe de dienstverlening wordt ervaren. Juist in een tijd waarin de kinderopvangmarkt krimpt door de kabinetsbezuinigingen, telt de mening van ouders extra zwaar.  Aan de hand van het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau XS2Quality, wordt niet alleen de tevredenheid gemeten maar geeft het namelijk ook inzicht in mogelijke verbeteringen, andere vormen van dienstverlening en service.
 
Niet verwonderlijk is het dat de mate waarin het kind zich prettig voelt op de opvang door ouders als meest belangrijk wordt ervaren. Wasko scoort daarin goed: ruim 95% van de ouders is daar tevreden over. De peuterspeelzalen van Wasko scoren daarbij het hoogst: deze krijgen van de ‘Wasko-ouders’ een 8,1 (landelijk: 8,0).  
 
Hoewel er een aantal aandachtspunten is, zijn de scores op de punten die de ouders echt belangrijk vinden, over het algemeen goed te noemen. Informatie over de plaatsing van het kind scoorde b.v. hoog, maar er wordt wel extra aandacht gevraagd betreft overige informatievoorziening vanuit de organisatie richting de ouders. Goed merkbaar voor ouders is de samenwerking met de scholen, één van de wezenlijke pijlers van de visie van Wasko. Van de ondervraagden vindt maar liefst 99% het positief dat basisscholen en kinderopvang steeds meer gaan samenwerken!
 
Uiteraard scoort ook veiligheid als meest belangrijk. Wasko besteedt hier veel aandacht aan  en dit vertaalt zich in een hoge tevredenheidscore: ruim 95% van de ouders is daar tevreden over.
 
Over de speelmogelijkheden voor de BSO-kinderen, zoals buitenspelen en sport, zijn ouders minder tevreden. Onder meer door het aanbieden van naschoolse activiteiten probeert Wasko hier verbetering in te brengen.
 
Bijna 80% van de ouders geeft aan Wasko aan te bevelen bij anderen. De respons op het onderzoek (36%; 700 klanten hebben aan het onderzoek meegewerkt) was zodanig dat dit een betrouwbaar beeld geeft van de meningen van de klanten. Met het algemene cijfer door de klanten gegeven, een 7,7, scoort Wasko vrijwel gelijk aan de landelijke benchmark (7,8). 
 
De uitkomsten van het onderzoek bieden meer dan voldoende aanknopingspunten voor Wasko om de opvang van de kinderen en de dienstverlening beter te laten aansluiten op de wensen van de ouders. Het rapportcijfer van 7,7 is daarbij een steun in de rug.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.