Jeugd A Olympia wint eerste turnwedstrijd

13 januari 2013 door Ad van Herk
Jeugd A Olympia wint eerste turnwedstrijd

PAPENDRECHT - De jeugd A van Olympia Papendrecht heeft afgelopen het nieuwe seizoen geopend met winst. Zij wisten met 250,65 punten het team van CSV de Zilvermeeuw uit Sleeuwijk te verslaan. Noa van Dijk behaalde een welverdiende eerste plaats door op zowel balk als brug nieuwe onderdelen te turnen en op vloer het hoogste cijfer van de wedstrijd te halen.

Ook plaats 2 en 3 waren voor Olympia: Danique Hameete werd tweede en Lotte Kuntz derde, beiden door op ieder toestel stabiel te turnen en een nette afwerking te laten zien.  Carlijn Woerlee werd vijfde, zij turnde op de vloer voor het eerst een arabier dubbel flikflak die perfect lukte. Op de brug wist zij het hoogste cijfer van de dag te halen, een 13.50. Elise Vonk en Kayley Vis werden gedeeld zesde. Elise wist het hoofd koel te houden op de balk en stond met de radslag, het spannendste onderdeel. Met een 12.00 haalde zij het hoogste cijfer van de wedstrijd op dit toestel. Kayley turnde een stabiele wedstrijd waarin zij heeft laten zien wat zij kan. Vera Nederhof werd negende, haar balk was niet zo stabiel als zij had gewild, maar op de andere toestellen heeft ze dit met drie maal een 12 als cijfer ruimschoots goed gemaakt. Summer Howe werd 10e en had het hoogste cijfer op sprong van de wedstrijd.

Inge Nederhof moest vanaf de kant toekijken. Zij brak vorige week haar arm tijdens de training en zit in het gips. Mayara van Eldik was zaterdag ziek. Aanstaande zaterdag turnt de jeugd A hun volgende poulewedstrijd: om 9.00 uur 's ochtends in De Olympiaan tegen Sparta Dordrecht.

Olympia neemt met vier eigen teams en twee combinatieteams deel aan het 29e Rayon Turn Toernooi, een toernooi met poulewedstrijden van januari tot en met april en in juni (via plaatsing) een finalewedstrijd. Olympia heeft een instapteam (jongste turnsters), jeugd B en jeugd A. De senioren zitten dit jaar over drie teams verdeeld. De senioren B vormen een team met Vridos uit Giessenburg. Een deel van de senioren A vormt een team met OKK uit Ridderkerk en daarnaast heeft Olympia ook een eigen senior A team. De komende weken starten alle teams met de wedstrijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.