Ademruimte van Matthijs Goedegebuure krijgt tweede druk

11 april 2012

PAPENDRECHT - De bekende Papendrechtse psycholoog Matthijs Goedegebuure heeft eind 2011 zijn eerste eigen boek geschreven en uitgegeven: "Ademruimte".

De belangstelling blijkt inmiddels zo groot te zijn, dat het boek binnenkort toe is aan een tweede druk. Inmiddels zijn er ruim 1100 exemplaren verkocht. Het gebeurt niet vaak bij een schrijver dat het eerste boek uitverkocht raakt, en zeker niet voor een schrijver uit Papendrecht.

Het boek wordt door meerdere christelijke hulpverleners gepromoot, die het adviseren aan hun cliënten. Ook zijn er kerken (kringen, studiegroepen) geïnteresseerd, maar ook mensen die niet gelovig zijn. Er waren ook veel herhalingsbestellingen. Zo waren er mensen die er 2, 5, 10 of zelfs 50 exemplaren kochten om deze vervolgens weer uit te delen. Op de speciale Facebookpagina heeft het boek maar liefst 1200 likes.

Matthijs Goedegebuure legt uit:”Ik ben er zelf door verrast. Mensen waarderen de directe schrijfstijl. Sommigen beleven het boek als een rake ‘schop onder de kont’ die ze nodig hadden, anderen juist als bevestigend, inzichtgevend op het gebied van de ziel en de geest. En inspirerend voor het ontwikkelen van je talent. We overwegen het boek tevens te vertalen in het Engels en Frans.”

Over Ademruimte
Het boek is een verzameling van artikelen van Matthijs Goedegebuure die op weblogs, websites, mails en cursussen zijn verschenen.

Goedegebuure vertelt zelf hierover:

"Op verzoek van meerdere mensen en vanuit het verlangen dat zoveel mogelijk christenen hun talent echt gaan inzetten heb ik een aantal van mijn schrijfsels samengebundeld tot een boek. 

Dit boek is ontstaan vanuit een passie om zoveel mogelijk mensen te helpen aan de goede ‘plaatjes’. De goede plaatjes van God en het goede plaatje van je zelf. Maar ook het juiste plaatje van de wereld om je heen en het echte plaatje van je toekomst. Alleen met de juiste plaatjes voor je geestelijke ogen kun je in je ultieme bestemming terecht komen; de plek waar je echt tot je recht komt met jouw talenten. Met de verkeerde plaatjes in je geest kom je op een dwaalspoor en mis je minstens een belangrijk deel van je bestemming.

Doordat alle artikelen als losse stukken zijn geschreven is het een wat vreemd boek geworden vind ik zelf. Er zitten instructies in, maar ook stappen-plannen, verhalen, Bijbelstudies. Artikelen voor managers en schrijfsels voor mijn cliënten. Teksten die gericht zijn op gelovigen, en artikelen voor seculiere lezers. Gezellige stukken en hier en daar wat zwaardere kost. Ik heb ze grotendeels laten staan zoals ze waren; de echte waarheidszoekers zullen hun parels en schatten er wel uit opduiken. Het troost me dat de Bijbel zelf ook zo’n soort Boek is; mijn boekje komt daar uit voort.

Door deze opzet kun je in hoofdstuk 1 beginnen, maar ook in een ander hoofdstuk. Je kunt alles lezen, maar ook alleen bepaalde gedeelten. Je kunt het via de index achterin als een naslagboekje gebruiken om de mening van een christen-psycholoog over een bepaald onderwerp op te zoeken, maar ook als werkboek om aan je talent te werken. Maar ook om aan je huwelijk te werken, of je bedrijf, je visie, je team, je communicatie. Het zit er allemaal in. De vragen bij ieder hoofdstuk helpen je op weg. Kortom: doe er mee wat aansluit bij jouw eigen zoektocht!”.

Bestellen
Het boek Ademruimte is te bestellen via www.ademruimte.net en verkrijgbaar bij chr. boekhandel Sjaloom in Papendrecht en chr. boekhandel De Schuilplaats in Alblasserdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.