Matthijs Goedegebuure geeft boek "Ademruimte" uit

20 oktober 2011
Matthijs Goedegebuure geeft boek "Ademruimte" uit

PAPENDRECHT - De bekende Papendrechtse psycholoog Matthijs Goedegebuure heeft zijn eerste eigen boek geschreven: "Ademruimte".
Het boek is een verzameling van artikelen die op weblogs, websites, mails en cursussen zijn verschenen.

Goedegebuure vertelt zelf hierover:

"Op verzoek van meerdere mensen en vanuit het verlangen dat zoveel mogelijk christenen hun talent echt gaan inzetten heb ik een aantal van mijn schrijfsels samengebundeld tot een boek.
Dit boek is ontstaan vanuit een passie om zoveel mogelijk mensen te helpen aan de goede ‘plaatjes’. De goede plaatjes van God en het goede plaatje van je zelf. Maar ook het juiste plaatje van de wereld om je heen en het echte plaatje van je toekomst. Alleen met de juiste plaatjes voor je geestelijke ogen kun je in je ultieme bestemming terecht komen; de plek waar je echt tot je recht komt met jouw talenten. Met de verkeerde plaatjes in je geest kom je op een dwaalspoor en mis je minstens een belangrijk deel van je bestemming.

Doordat alle artikelen als losse stukken zijn geschreven is het een wat vreemd boek geworden vind ik zelf. Er zitten instructies in, maar ook stappen-plannen, verhalen, Bijbelstudies. Artikelen voor managers en schrijfsels voor mijn cliënten. Teksten die gericht zijn op gelovigen, en artikelen voor seculiere lezers. Gezellige stukken en hier en daar wat zwaardere kost. Ik heb ze grotendeels laten staan zoals ze waren; de echte waarheidszoekers zullen hun parels en schatten er wel uit opduiken. Het troost me dat de Bijbel zelf ook zo’n soort Boek is; mijn boekje komt daar uit voort.

Door deze opzet kun je in hoofdstuk 1 beginnen, maar ook in een ander hoofdstuk. Je kunt alles lezen, maar ook alleen bepaalde gedeelten. Je kunt het via de index achterin als een naslagboekje gebruiken om de mening van een christen-psycholoog over een bepaald onderwerp op te zoeken, maar ook als werkboek om aan je talent te werken. Maar ook om aan je huwelijk te werken, of je bedrijf, je visie, je team, je communicatie. Het zit er allemaal in. De vragen bij ieder hoofdstuk helpen je op weg. Kortom: doe er mee wat aansluit bij jouw eigen zoektocht.

Het boek Ademruimte komt eind november uit. Op www.goedegebuure.info/ademruimte-bestellen.html kan men alvast een exemplaar kopen of reserveren. De eerste druk wordt in een exclusieve beperkte oplage uitgegeven.

Paperback uitgave.
Formaat: a5
Omvang: 240 pagina's
Prijs € 18,55

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.