Wethouder Koppenol zet 95-jarige zwemster in het zonnetje

11 januari 2013 door Hennie van der Zouw
Wethouder Koppenol zet 95-jarige zwemster in het zonnetje

PAPENDRECHT - Mevrouw J. Levisson mag dan hoogbejaard zijn, dat weerhoudt haar niet om wekelijks haar baantjes te trekken in zwembad De Hoogt. Mevrouw Levisson werd 10 januari in het zwembad verrast door wethouder Kees Koppenol. Ter gelegenheid van haar 95e verjaardag (op 8 januari) bood de wethouder haar namens het zwembad een abonnement voor onbepaalde tijd aan op 'Meer bewegen voor Ouderen'.

Mevrouw Levisson is ondanks haar hoge leeftijd nog zeer actief. Al minstens 25 jaar komt ze één keer per week in De Hoogt. Jarenlang zwom zij samen met haar man; hij is 17 jaar geleden overleden. De 95-jarige zwemster kwam eerst met de fiets naar het zwembad, maar nadat zij haar heup heeft gebroken was dat niet meer mogelijk. Nu komt mevrouw Levisson met de taxi. Sportief is mevrouw Levisson ook op andere gebieden. Ze gymt in verzorgingshuis De Markt en speelt Wii-Fit met jongeren die er een maatschappelijke stage lopen. Ook houdt ze thuis haar conditie op peil op de hometrainer.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.