Wat kan de filmclub Fade-in '80 voor jou betekenen

02 januari 2013 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Als onbekende in de filmwereld ben je gelukkig met de aankoop van je videocamera. Na het lezen van de handleiding en de daarin vermelde technische gegevens, komt het uitproberen van de camera en als je dan ook nog opneemt wat je dierbaar is, dan wordt je enthousiast. Er gaat een wereld voor je open

Dan komt de volgende stap, losse beelden moeten een film worden, ook dat is geen punt. Er worden diverse videobewerking programma`s gratis aangeboden,  waarmee je op een eenvoudige  manier mooie filmpjes kan monteren, een kind kan de  was doen, zo eenvoudig is het.  
 
Aan de slag dus, maar dan blijkt  het toch allemaal niet zo eenvoudig te zijn, als je verteld is of beschreven staat. Na vele uren of zelfs dagen van inspanning heb je toch een filmpje voor elkaar gekregen, althans een filmpje dat, in jouw ogen, geweldig mooi is. Ook degenen, die op zo`n filmpje voorkomen zijn enthousiast. 
 
Zolang je met deze  filmpjes in je eigen vriendenkring  blijft, is daar niets mis mee. Wil je verder dan word je lid van een videoclub, daar zijn namelijk een aantal filmers met  jarenlange ervaring en met passie voor filmen. Door elkaars films te bekijken en te evalueren zie je waar je op moet letten en hoe je een film kan verbeteren. Ook leer je van alles over monteren, muziek, effecten en spraak toevoegen om je films nog aantrekkelijker te maken. Ook de technische kant van het filmen wordt regelmatig geoefend. Kortom is filmen voor jou een leuke hobby en wil je het eindresultaat verbeteren of zit je met technische vragen, kom dan eens vrijblijvend  naar een clubavond.
 
Tevens kun je kennis maken met de enthousiaste leden van deze videoclub, die beschikt over een eigen helpdesk. 
 
Belangstellenden zijn van harte welkom elke 14 dagen, op maandagavond om 19.30 uur in gebouw De Stolpe aan de Markt 24 in Papendrecht,  voor meer informatie  fadein80@gmail.com of bij de secretaris tel. 078-8444644
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.