Kim Huybrechts wint de 10e Breko Open

01 januari 2013 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - De Belgische topdarter Kim Huybrechts heeft zondag 30 december de titel Open Breko voor zich opgeëist in Tapperij Tijdloos in Papendrecht. In de finale was hij met 2-0 in sets te sterk voor Sliedrechter Jeffrey Stigter. Beide heren waren in de halve finale met 4-2 te sterk geweest voor hun opponenten; Huybrechts versloeg Mitchell van Schukkmann en Stigter won van Ron Meulenkamp.

Titelverdediger Bryan de Hoog verloor bij de laatste 16 van Rudy Minnemach. Oud wereldkampioen Dick van Dijk ging er in de kwartfinale af na een zeer matige laatste leg. Mitchell van Schukkmann wist wel raad met zijn kans en liep door richting de halve finale. Ook PDC WK deelnemer Jerry Hendriks was vanuit Venlo afgereisd naar Papendrecht. Hij schopte het tot de kwartfinale, de latere winnaar Huybrechts was in deze fase net te sterk.

In de verliezersronde de nodige verrassende namen. De opvallendste darter was PDC speler Mareno Michels, na zijn nederlaag in de eerste ronde kon hij na een confrontatie met Cor Leeuwestein bij de laatste 32 vroegtijdig huiswaarts. Ook de man van Flakkee, Martin Jongejan, kwam niet verder dan de laatste 16. De finale ging uiteindelijk tussen Ron Huijbers en Erik van Rijswijk. Hierin was Huijbers met 4-3 de bovenliggende partij en hij mocht zich dan ook de verrassende, maar zeker de verdiende winnaar van de verliezersronde noemen.

Het toernooi was goed bezet met 129 heren. De hoogste uitgooi van de dag ging met de maximale finish van 170 ook mee naar België. Het was de winnaar van het toernooi Kim Huybrechts die nog eens €  80,- euro aan zijn 1e prijs van € 750,- kon toevoegen. In totaal was er een prachtige prijzenpot van ruim € 2.300,-

Bij de dames ook een volwaardig toernooi met 22 deelnemers. Katie Gerards mocht aan het einde van de dag de dikste envelop ophalen, want zij won met 4-1 de finale van Ria de Pan. De verliezersronde viel ten prooi aan de geroutineerde Dushi Wouters. In de troostfinale was zij te sterk voor Priscilla Huiskens.

De wedstrijdleiding was in handen van Michel Gijzen. Volgend jaar jaar zal de 11e editie plaatsvinden op zondag 29 december 2013.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.