AV Passaat organiseert Beginnen met hardlopen

24 december 2012 door Ad van Herk
AV Passaat organiseert Beginnen met hardlopen

PAPENDRECHT - Op 12 januari 2013 start bij Atletiekvereniging Passaat in Papendrecht voor de 22e keer het jaarlijkse loopgroepproject. Dit is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen, of al enige ervaring heeft. Na 18 weken kunt u 7,5 kilometer aan één stuk hardlopen. U traint in groepen onder leiding van trainers en begeleiders. Voor iedereen is er een groep met een voor u geschikt tempo. Niemand blijft alleen achter. Doel van het project is om gezamenlijk deel te nemen aan de Lenteloop op 18 mei 2013.

Het loopgroepproject van AV Passaat behoort tot de meest succesvolste projecten van Nederland. Afgelopen jaar startten ruim honderd deelnemers in het loopgroepproject. Daarvan deden uiteindelijk ruim 70 lopers mee aan de Lenteloop, terwijl er daarnaast ook nog meerdere deelnemers afwezig waren vanwege vakantie of andere verplichtingen.
Bij de start van het project ontvangt u nuttige informatie van een fysiotherapeut, waar u zo nodig later terecht kunt als u onverhoopt toch een blessure heeft. Een belangrijke meerwaarde is de begeleiding door een altijd aanwezige hersteltrainer. Deze geeft u adviezen hoe u minder belastend kunt hardlopen en eventuele pijntjes kunt verhelpen. De inzet is erop gericht om u zo mogelijk van uw klachten af te helpen en op een verantwoorde manier als het even kan weer in te laten stromen in de groepen.
Naast de zaterdagochtend kunt u ook op dinsdagavond en donderdagavond komen trainen op de schitterende atletiekaccommodatie. Deelname aan de Nationale Lenteloop, functioneel hardloopshirt, een loopdiploma, groepsfoto, en een pastaparty maken deel uit van het totaal pakket dat u wordt aangeboden. De organisatie is door het meewerken van een groot aantal vrijwilligers, er in geslaagd, om ook dit jaar de kosten laag te houden. Voor het gehele project bedraagt de bijdrage € 70,00 per persoon, al het bovengenoemde is "all-in".
Op 5 januari 2013 is er om 10.00 uur in het clubgebouw van AV Passaat aan de Andoornlaan 38 te Papendrecht een informatiebijeenkomst waar u uitleg krijgt over het trainingsprogramma en over hardloopschoenen en –kleding. De trainers en een fysiotherapeut vertellen wat hardlopen doet met uw gezondheid en uw lijf en leden. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen en uiteraard kunt u zich ter plaatse inschrijven.
De minimumleeftijd voor deelname aan het loopgroepproject is 16 jaar.
U kunt zich aanmelden via de website van AV Passaat ( www.AVPassaat.nl ) of ter plekke tijdens de informatiebijeenkomst, of de eerste trainingsdag. Voor meer informatie kunt u terecht bij Alice Sigtermans 078-6411823  of email: a.sigtermans@chello.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.