PKC speelt gelijk tegen Blauw-Wit en blijft aan kop

17 december 2012
PKC speelt gelijk tegen Blauw-Wit en blijft aan kop

PAPENDRECHT - Op zaterdag 15 december speelde PKC een uitwedstrijd bij Blauw Wit. PKC bleek moeite te hebben om Blauw Wit te blijven volgen en zat niet helemaal lekker in de wedstrijd. Twee gemiste strafworpen door Richard Kunst in de eerste helft illustreerde dit, hoewel hij wel uiteindelijk tot 10 treffers wist te komen. De rust kwam met een 11-8 voorsprong voor de Amsterdammers.

PKC haakte aan bij 11-9, maar kon daarna BW even niet volgen, waardoor het verschil vier werd: 13-9. Met nog een ruim kwartier te spelen, brachten Rugter (met een one-hander) en Nadhie (2x) PKC weer in de wedstrijd: 15-15. Richard herpakte zich en zette PKC vervolgens met twee treffers op voorsprong: 15-16 en 15-17.Via Laurens (strafworp) en Mady drukte PKC door naar 15-19. Bij 16-19 weer een strafworp voor PKC: nu mist Rutger... het wordt trainen deze week op strafworpen. Blauw Wit beheerste het kunstje wel en Gerald van Dijk bracht vanaf de stip de stand op 17-19, waarna Marc Broere vanaf de strafworpsitp de 18-19 liet aantekenen. De 18-20 van Nadhie van afstand bracht weer even wat lucht: 18-20 en time out voor PKC.

De slotfase werd spannend: Blauw Wit kwam helemaal terug: 19-20 en 20-20 met nog vijf zuivere minuten te spelen. Nadhie moest in deze slotfase vanwege een enkelblessure vervangen worden door Ilona van Eijk.

Blauw Wit nam het voortouw: 21-20, maar Mady counterde direct: 21-21. Weer via een stip voorsprong voor Blauw Wit: 22-21 door Gerald van Dijk. Crum en de Jager hielden vertrouwen in Richard: vanaf de stip nu wel raak 22-22. PKC bleef aanhaken, ook na de 23-22 door Marc Broere.... Laurens direct weer 23-23.
Het kon in deze slotfase alle kanten op: Gerald van Dijk wederom vanaf de stip: 24-23, direct daarna weer 24-24 door Richard, wat ook de eindstand werd in Amsterdam.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.