LRC te sterk voor Drechtstreek

16 december 2012 door Ad van Herk
LRC te sterk voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Drechtstreek moest zaterdag zijn meerdere erkennen in titelkandidaat LRC Leerdam dat eenvoudigweg een maatje te groot bleek voor de Papendrechters.  

Ex-hoofdklasser LRC ging tegen promovendus Drechtstreek zeer voortvarend van start en liet al vanaf de eerste minuut blijken dat het niet voor niets op de tweede plaats van de ranglijst staat. Met een flink aantal ex-hoofdklasse spelers in hun midden wisten zij in de 18de minuut al de 0-1 op het bord te brengen. Vanuit een vrije trap van oude bekende André Zondag – hij was vaak de kwelgeest van Drechtsreek toen hij vorig jaar nog bij WNC speelde -  wist de ongedekt staande Rogier Gerritsen fraai in te koppen. Zo’n twintig minuten later was dit zelfde koppel op bijna vergelijkbare wijze goed voor de 0-2. Een van de lat terugkaatsend schot van André Zondag bracht Rogier Gerritsen in de positie om te scoren en die aarzelde niet. Even leek het er op dat er een grote score op het bord zou komen. Drechtstreek bleef zich echter verdedigen tegen deze beter spelende tegenstander, ook al ging dat met erg veel slordige passes en balverlies gepaard. In de 37ste minuut was men zelfs dicht bij de aansluitingstreffer. Een hard schot van Jeffrey Beek werd echter door LRC doelman Jeffrey van der Loo nog net geraakt en ging via de binnenkant van de paal het doel uit.

Na rust kwam Drechtstreek wat feller uit de startblokken. Gedurende het eerste deel van de tweede helft hielden beide elftallen elkaar goed in evenwicht totdat André Zondag in de 70ste wist te ontsnappen aan Ton Groffen en op fraaie wijze de 0-3 in schoot. Ook al scoorde Leon van Dalen vier minuten uit een stilstaande situatie met een kopbal het enige tegendoelpunt van Drechtstreek, de wedstrijd was met die 1-3 gespeeld.

Voor LRC Leerdam betekent dit resultaat dat het de tweede plek op de ranglijst vasthoudt. Door de winst van De Zwerver op Terneuzense Boys wisselt Drechtsreek van positie met de Kinderdijkers en gaat het de winterstop in op een tiende positie. De competitie wordt weer hervat op 19 januari als Drechtstreek Alblasserdam op bezoek krijgt.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.