PKC blijft koploper na winst op TOP

10 december 2012 door Ad van Herk
PKC blijft koploper na winst op TOP

PAPENDRECHT - Op zaterdag 8 december 2012 speelde PKC een thuiswedstijd tegen TOP.

Voorafgaand aan de wedstrijd PKC - TOP werd er ook in Papendrecht stil gestaan bij de gebeurtenissen van afgelopen week (gewelddadige dood grensrechter in Almere) en de noodzaak van RESPECT in de sport voor elkaar.
Er was een zeer indrukwekkende minuut stilte, waarin het werkelijk muisstil was in de volle sporthal.
 
De wedstrijd PKC tegen TOP zaterdagmiddag kende een vreemd en grillig verloop; het was aan beide kanten wisselvallig, met soms fraaie hoogtepunten maar ook met de meest vreemde fouten. De eerste drie aanvalspogingen aan beide kanten liepen op niets uit. Laurens mocht de score openen vanaf de strafworpstip, maar het bekende voortvarende begin van Papendrechtse zijde bleef nog even uit. TOP profiteerde, kwam op 1-2, maar zag Francy weer de gelijkmakker aantekenen. Na vijf minuten ging het aan PKC-zijde ineens even draaien, waardoor het binnen enkele minuten ineens 5-2 was, maar daarna werd het weer rommelig en TOP binnen enkele minuten weer langszij mocht komen en mocht doorstomen naar 6-8. Bij 9-9 kwam PKC weer langszij via Mady Tims. De laatste tien minuten van de eerste helft nam PKC ineens het heft weer stevig in handen om nog voor de rust vlot en met mooie aanvallen naar 15-10 uit te lopen.
 
Na rust probeerde TOP aan te haken en na vijf minuten was het verschil nog maar twee (15-13) en kon de wedstrijd nog alle kanten op. PKC wist het verschil iedere keer toch weer op drie te brengen, waardoor de Sassenheimse opmars stagneerde. Een gemiste strafworp van Mick Snel leidde een fase in, waarin PKC ineens weer heel sterk speelde en naar 23-17 wist door te stoten. Daarmee leek de wedstrijd wel beslist, zeker toen er vijf minuten voor tijd een verschil van zeven op het scorebord stond: 26-19. PKC liet het gas los en TOP mocht terugkomen tot 26-23.
 
De twee punten bleven in Papendrecht, ondanks het wisselvallige beloop. PKC blijft, hoewel de vorm nog zeker niet optimaal is, de ongeslagen koploper.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.