Bibliotheek Papendrecht ook open in de ochtenduren

06 december 2012 door Ad van Herk
Bibliotheek Papendrecht ook open in de ochtenduren

PAPENDRECHT - Dankzij de invoering van zelfbediening is het mogelijk geworden om de openingsuren van bibliotheek Papendrecht te verruimen. Op maandag- t/m donderdagochtend is de bibliotheek van 10:00 tot 12:30 uur open met alleen toezicht. Tijdens deze speciale zelfbedieningsuren is een vrijwilliger aanwezig die kan assisteren bij het gebruik van de zelfbedieningsapparatuur.

Voordeel extra openingsuren
Door gebruik te maken van vrijwilligers kan de bibliotheek ruimere openingstijden bieden. Het voordeel van de ruimere openingstijden voor de klanten is dat zij meer gelegenheid hebben de bibliotheek te bezoeken. Tijdens deze speciale openingsuren kunnen klanten media inleveren en lenen, printen, kopiëren, internetten en gebruik maken van de bibliotheek om kranten en tijdschriften lezen. Vrijwilligers zijn als gastvrouw/gastheer aanwezig om klanten te woord te staan, wegwijs te maken en het gebruik van de zelfbediening uit te leggen. Omdat er tijdens deze uren geen bibliotheektechnisch personeel aanwezig is, kunnen inhoudelijke vragen niet beantwoord worden. Vragen stellen kan, maar de klant krijgt dan later die dag een antwoord.

Reacties
De vrijwilligers krijgen positieve reacties van bezoekers. Zo hoort vrijwilliger Vanessa Erkelens regelmatig dat klanten graag ‘s morgens komen omdat het dan zo lekker rustig is.
Hans Godvliet krijgt enthousiaste (en nog steeds verbaasde) reacties over de extra openingstijden en de mogelijkheid om kranten en/of tijdschriften te komen lezen. Jan, Lydia, Hans, Yvonne, Frans, Elly en Vanessa vinden het leuk om zo veel mogelijk bezoekers optimaal gebruik te laten maken van de bibliotheek.

Openingsuren bibliotheek Papendrecht
Maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend is de bibliotheek van 10:00 tot 12:30 uur open met alleen toezicht.
Kijk voor de andere openingstijden van bibliotheek Papendrecht op www.bibliotheekzhzo.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.