Stichting Hoop voor Albanië gaat kerk in Albanië helpen met bouw multifunctioneel kerkgebouw

05 december 2012
Stichting Hoop voor Albanië gaat kerk in Albanië helpen met bouw multifunctioneel kerkgebouw

PAPENDRECHT - Meer dan 4000 kerken en kerkelijke gemeentes ontvangen deze maand op initiatief van de Papendrechtse Stichting Hoop voor Albanië een indringende oproep van Anne van der Bijl voor de bouw van een multifunctioneel kerkgebouw in Tirana, Albanië.

In 1991 kwam er een eind aan jaren lange dictatuur en atheïsme in Albanië. Anne van der Bijl (zie foto) bracht voor het eerst het evangelie in het stadion van Tirana. Eén van de jongens die tijdens deze bijeenkomst voor Jezus koos is nu voorganger van de Rilindja gemeente in Tirana. Deze Tori Muca is te zien op de DVD die alle kerken en gemeenten in Nederland deze maand krijgen toegestuurd samen met een bouwpakket van een kerk en een oproep van Anne van der Bijl.

“Brother Andrew” vertelt op de DVD over de wonderen die gebeurden na de omwenteling in Albanië, waaronder de oprichting van de Rilindja gemeente: “Wat is het toch heerlijk als je de vruchten ziet van de verkondiging van het Evangelie”. Deze grote gemeente verkeert helaas in nood omdat de huurprijzen voor geschikte locaties voor samenkomsten veel te hoog worden. Daarnaast verlangt de gemeente naar een gebouw dat naast de zondagse samenkomsten vooral ook tijdens de week gebruikt kan worden voor de zorg voor de naasten in nood. Een gebouw dat mogelijkheden biedt voor bijvoorbeeld maaltijdvoorziening voor de allerarmsten, opvang en zorg voor kinderen, zorg voor ouderen en trainen van leiderschap.

Anne van der Bijl roept op tot een actie door alle kerken in Nederland: “Albanië is een mooi volk, een mooi land, maar wat een grote nood is er nog! Zoveel armoede, geweld, prostitutie en verslaving. Maar God is aan het werk! Doe mee, zet uw schouders eronder, laten we al onze kracht inzetten voor deze kerk in Albanië!”
Deze actie is een initiatief van Stichting Hoop voor Albanië, al meer dan twintig jaar werkzaam in Albanië waarbij regelmatig wordt samengewerkt met de Rilindja gemeente. Nu is het tijd om de gemeente zelf te helpen!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.