Alle VVE-peuterspeelzalen van Wasko in Alblasserdam en Papendrecht Piramide gecertificeerd

04 december 2012 door Ad van Herk

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Om de kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk te verhogen is in januari 2012 een scholingstraject gestart op de peuterspeelzalen in Alblasserdam en Papendrecht. 

Alle peuterspeelzaalleidsters en ook nog een aantal pedagogisch medewerkers van de dagopvang, zijn geschoold om te werken met de Voor- en vroegschoolse educatiemethode (VVE) Piramide. 
 
Met Piramide ontdekken de kinderen op de peuterspeelzaal de wereld spelenderwijs. Er wordt gewerkt met vier vaste stappen: Oriënteren, Demonstreren, Verbreden en Verdiepen. Daarmee wordt elk onderwerp dat aan bod komt telkens verder verkend. Zo leren kinderen prettig om te gaan met elkaar en plezier te hebben in het spel. Naast cognitieve vaardigheden leren ze bijvoorbeeld ook sociale en motorische vaardigheden.
Het programma Piramide is opgebouwd rondom vertrouwde projecten zoals mensen, lente en verkeer.
 
Piramide geeft jonge kinderen een extra steuntje in de rug om zo een goede start te kunnen maken in het basisonderwijs. 
 
De peuterspeelzaalleidsters hebben deze training met veel enthousiasme gevolgd en met goed gevolg beëindigd. Vanaf januari 2013 zal er op alle Wasko peuterspeelzalen met Piramide gewerkt gaan worden zowel op de reguliere zalen zoals de christelijke peuterspeelzaal ’t Visje en de Kajuit als op de VVE zalen zoals ’t Palet en Pinkeltje.
 
Indien u interesse heeft om uw kind aan te melden bij een van de Wasko peuterspeelzalen kunt contact opnemen met onze afdeling plaatsingen onder nummer 0786157165. Meer informatie over de peuterspeelzalen en de werkwijze Piramide kunt u terugvinden op de website www.wasko.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.