Karin Geertsma wint bekerwedstrijd VVHP

03 december 2012 door Ad van Herk
Karin Geertsma wint bekerwedstrijd VVHP

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft dit afgelopen weekend een bekerwedstrijd Distance Controll georganiseerd op het terreintje Hondendome. Een selectie van 21 baasjes met honden namen deel aan de wedstrijd en mochten op deze  ochtend laten zien hoe goed de honden de commando’s aangeleerd hadden,alle deelnemers kregen de kans om alle oefeningen los uit te voeren. Na afloop werd ieder zonder het resultaat te weten werd  naar huis gestuurd al  kregen de honden voor deelname een kluif van de vereniging.

De uitslag zou via Papendrecht.net vermeld worden, volgende week op zondag 9 december tijdens de certificatenrace van Flyball wordt ook die ochtend de prijsuitreiking gehouden van Distance Controll.

Daar Distance Controll één van de moeilijkste onderdelen  is van “Sport en Spel” en het hierbij vooral gaat om concentratie van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om zuiver het geven van de juiste commando’s op het goede moment, géén stress, ieder krijgt een ruime de tijd om de hond zijn commando’s op te laten volgen.

Er moest een groot  parcours uitgelopen worden over héél het trainingsveld, er werd beoordeeld op; het Links lopen naast de voet, het Rechts lopen naast de voet; het commando Sta; het commando Zit; het commando Af/down; Komen op bevel, het commando Blijf op de daarvoor aangewezen plaats ; het vooruit sturen,dit zijn menige meters bij de baas vandaan en vanuit die bepaalde plaats kreeg de hond het commando Voor-uit -Tafel en met daarop volgend het commando Af /Down, wat voor sommige honden erg moeilijk bleek, de afstand was n.l. groter dan tijdens de certificatenrace van dit onderdeel.

Ook werd er apart nog eens beoordeeld op het appèl en op het gedrag van de hond, want vele keren het commando geven voordat de hond gaat zitten b.v. is niet de bedoeling bij dit onderdeel en springen tegen de baas op tijdens het lopen is b.v. ook niet toegestaan. Al met al het werd een gezonde spannende strijd, waar niemand de uitslag van zou kunnen weten. Iedereen kreeg de kans goed te presteren deze morgen en dat tussen de hagelbuien door.

Het vergt vooral veel energie voor de baas om de hond al die tijd onder controle te houden want er waren veel jonge volwassen honden bij, dat was duidelijk te merken.

De wedstrijd was  spannend , geen van de honden deed dit onderdeel perfect, of er werd niet netjes gevolgd of er werden teveel commando’s herhaald, maar bij de moeilijkste onderdelen deden bijna alle honden het goed en daar waren de beide trainsters Lenie en Arja erg trots op.

300 pnt. konden er maximaal behaald worden.’
1ste werd eindelijk weer eens een vrouw Karin Geertsma met haar hond Boris, zij behaalden 290,5 pnt.

2de werd  Cock van der Worm met Ducky behaalden 289    pnt.
3de werd IJsbrand Tukker met Beau behaalden 270    pnt.
4de werd Rob Klaassen met Roxy  behaalden 266   pnt.
5de werd Ankie Melisse met  Sjors behaalden 262,5 pnt.
6de werd Suze Grobben met Lizzy behaalden 260    pnt.
7de werd Dave van der Hoorn met Hektor behaalden 255,5 pnt.
8ste werd Coen van Puffelen met Bibi  behaalden 255    pnt.
9de werd Willy Torreman met Malou behaalden 251    pnt.
10de werd Suzanne Huijgen met Bones behaalden 238,5  pnt
11de  werd  Ingrid Hagemeijer met Dyma behaalden 238     pnt.
12de werd Leendert Smit met Erin behaalden 230,5  pnt.
13de werdPetra Klinzing met Bobby behaalden 225,5  pnt.
14de werd Joke van der Beek met Benji behaalden 213,5 pnt.
15de werd Ineke de Jager met Senna  behaalden 206     pnt.
16de werd Annelies Smits met Jack behaalden 205    pnt.
17de werd Ronald Hagemeijer met Droef behaalden 181     pnt.
18 de werd Marja notenboom met Donja behaalden 165     pnt.
19de werd Leni Rijks met Boy     behaalden 163     pnt.
20ste werd Diana de Boer met Zorro   behaalden 106,5  pnt.
21ste werd Guusta van Loon met Sjimmy behaalden 89,5  pnt.Voor meer informatie: www.bezichtig.nu/vvhp

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.