In de toekomst geen afvalcontainers meer bij VORM

29 november 2012 door Ad van Herk
In de toekomst geen afvalcontainers meer bij VORM

PAPENDRECHT - De afvalvrije bouwplaats in 2015, dat is waar :”No (time to) waste” voor staat. VORM uit Papendrecht gaat dit initiatief aan met haar toeleveranciers en afvalverwerker. VORM certificeerde zich als een van de eersten in de branche voor de MVO Prestatieladder en is in een vergevorderd stadium met de implementatie van de CO2 Prestatieladder. Om haar duurzaamheidambitie vorm te geven neemt VORM met haar ketenpartners dit initiatief.

De afvalcontainer verdwijnt van de bouwplaats, dat is het doel. Om dit doel te realiseren moet er nog veel werk verricht worden. Uitgangspunt is dat in eerste instantie alle grondstoffen worden beoordeeld die (nog) niet te recyclen zijn. Daarnaast is het door de nieuwe technieken als Bouw Informatie Model (BIM) op korte termijn al veel nauwkeuriger te bepalen hoeveel materialen daadwerkelijk benodigd zijn. Minder verspillen is ook duurzaam doen!

Een andere doelstelling die VORM in 2015 wil realiseren is een energiebesparing van in totaal 30% realiseren op kantoor, materieeldienst en bouwplaatsen. Ook het reduceren van de faalkosten naar 0 is een belangrijk aandachtsgebied in het hele proces.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.