RTV Papendrecht op Kerstmarkt vanuit "Glazen Huis"

28 november 2012
RTV Papendrecht op Kerstmarkt vanuit "Glazen Huis"

PAPENDRECHT - Even twijfelde RTV Papendrecht of ze voor hun nieuwe accommodatie wel de term "Glazen Huis" moesten gebruiken. Maar omdat gebleken is dat het inmiddels een landelijk bekend begrip is geworden, viel ook bij RTV Papendrecht het besluit: RTV Papendrecht staat op de Kerstmarkt 2012 met een "echt" Glazen Huis.

Op 20, 21 en 22 staat de mobiele lokatiezender voor de bibliotheek op de Kerstmarkt. Drie dagen lang gaan de presentatoren hun programma vanuit het Glazen Huis uitzenden. Radioreporters lopen over de Markt en door Winkelcentrum De Meent. Ze praten met bezoekers en ondernemers en houden interviews met organisatoren.

Lange tijd leek het onmogelijk om een passende accommodatie te realiseren. De hoge kosten leken het voor het omroep budget onhaalbaar te maken. Totdat Erik (hoofd evenementen van de lokale omroep) per toeval tegen een ongelooflijke kans aanliep. Dankzij die gelukstreffer, maar zeker ook door de enorme inzet van RTV Papendrecht medewerkers, is de kale unit van zes bij tweeënhalve meter nu uitgegroeid tot een volwaardige lokatie zender.

Mede dankzij de steun van de gemeente kon nog net een prachtig kozijn met dubbel glas uit het sloopklare Van de Kevie pand gered worden. Bezoekers kunnen nu door het grote raam zien wat radio maken betekent. Alle techniek is zichtbaar en de presentatoren zijn in actie. Dit jaar is er de mogelijkheid om verzoeknummers aan te vragen. Door een donatie bij de naastgelegen Voedselbank kraam in de bak te deponeren kan de verzoekplaat opgegeven worden. De presentatoren doen dan hun best die wens zo snel mogelijk te laten horen. Op de komende Kerstmarkt is er drie maal vierentwintig uur lang actie van RTV Papendrecht.  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.