Papendrecht helpt mee met huisvesting Albanese ouderen in Korca

24 november 2011
Papendrecht helpt mee met huisvesting Albanese ouderen in Korca

PAPENDRECHT - De decembermaand staat voor de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië in het teken van de bezorging van kerstkaarten en de verkoop van kaarsen en oliebollen.

Vanaf 1 december gaan we weer van start met de kerstkaartenactie.  In de Christelijke boekenwinkel Sjaloom zijn dan enveloppen beschikbaar waarin de actie wordt uitgelegd en op 4 december wordt ook in de Papendrechtse kerken het startsein voor deze jaarlijks terugkerende actie gegeven.
 
Jaap Iedema legt uit namens de werkgroep Papendrecht: ”We gaan weer richting de winter en dan is het in vele landen erg koud. Bij ons gaat de kachel een aantal standen hoger maar in Albanië is het voor velen een kwestie van overleven. Wanneer je in een huisje woont waarvan het dak, muren en ramen niet water en wind dicht zijn valt het niet mee. In Albanië wonen nog steeds mensen in deze, voor ons niet te accepteren omstandigheden.”
 
In 2011 is de stichting Hoop voor Albanië begonnen met de bouw van een verzorgingshuis voor ouderen en (alleenstaande) bejaarden. De bouw vordert gestaag en we hopen voor de winter de eerste ouderen hier onder te kunnen brengen zodat ze niet weer een winter in barre omstandigheden hoeven door te brengen.
 
Het is het grootste project wat de stichting Hoop voor Albanië, die sinds 1993 actief hulp verleent in dit Europese land, heeft opgezet. Maar er is nog steeds veel nood en dus blijft zorg, medeleven en hulp nodig voor deze mensen die vaak niets hebben. De jongeren trekken steeds meer weg uit de dorpen zodat deze vergrijzen en nauwelijks zorg geboden kan worden wanneer deze nodig is.
 
De Stichting Hoop voor Albanië wil vanuit een christelijke diaconale achtergrond de eerste, materiële en geestelijke, hulp aanreiken en werkt hierin samen met lokale partijen en/of hulpverleningsorganisaties.
 
Voor het project in Korca is nog veel geld nodig, mede ook voor de verdere inrichting van het gebouw.
 
Jaap: “Ik zou het heel erg vinden wanneer ik mijn ouders doodgevroren thuis aan zou treffen of wanneer ze niet genoeg te eten of te drinken zouden hebben of elke dag in de kou zouden moeten leven. Zo simpel ligt het natuurlijk gewoon wel! Wij willen toch ook een goede zorg voor onze ouders. 
Daarom hopen we dat velen ons in de gelegenheid stellen om de kerstwensen in Papendrecht te bezorgen.
 
Een gift overmaken op de rekening van de stichting mag natuurlijk ook.
 
We zijn daarom ook enorm gelukkig dat bijna alle kerken in Papendrecht onze kerstkaartenactie van harte ondersteunen en ook actief hieraan hun medewerking verlenen. En dat alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar. Zowel de aandacht die we krijgen alsook de vrijwilligers die ons hierbij helpen is voor ons een enorme bemoediging en motivatie om door te gaan”.
 
Meer informatie over het werk van de stichting Hoop voor Albanië is te vinden op www.hoopvooralbanie.nl. Of men kan een enveloppe met informatie ophalen in de christelijke boekenwinkel Sjaloom aan de Veerpromenade 18. Tenslotte kan men ook mailen naar j.aiedema@freeler.nl
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.