PKC alleen aan kop na winst op Dalto

26 november 2012 door Ad van Herk
PKC alleen aan kop na winst op Dalto

PAPENDRECHT - Dalto was op zaterdag 24 november 2012 naar Papendrecht afgereisd in de hoop hier de opgaande lijn van de afgelopen weken te kunnen voortzetten. Na een nederlaag in Groningen werd het vorige week in de Hoenderdaal 23-23 tegen Koog Zaandijk en misschien zat er wel een overwinning in vandaag in de PKC-hal.

De goed gevulde PKC-hal ging er maar eens voor zitten om, na twee mislukte openingsaanvallen aan beide kanten, Richard Kunst na 1 minuut de 1-0 te zien aantekenen vanaf de strafworpstip. Direct daarna mocht Dalto het zelfde doen via Bart Nieuwenweg en de wedstrijd was direct los. Zoals zo vaak schoten de Papendrechters vervolgens uit de startblokken om via Nadhie en Danny den Dunnen, met een prachtige eenhandige doorloop, snel naar 3-1 door te stoten. En het regende doelpunten in de eerste tien minuten, waarbij Dalto steeds weer wist te blijven aanhaken op één punt van de Papendrechters tot halverwege de eerste helft. Waar PKC in het tweede deel met scherp bleef schieten (bij rust was er een schotpercentage van zo'n 30%), zakte het schotpercentage bij Dalto langzaam in, mede door een oersterke verdediging bij PKC. PKC toonde zich in die fase oppermachtig en liep vrij vlot uit naar drie, vier, vijf en zes doelpunten verschil (16-10). Even was het verschil zelfs acht doelpunten, maar Jesper Oele wist kort voor het rustsignaal nog te scoren: Ruststand: 18-11.

Bij rust was de vraag dan ook hoelang PKC deze scherpte kon blijven vasthouden. Het antwoord kwam in de tweede helft: in de eerste minuten zat
het nog goed en werd het snel 20-11, het grootste verschil in deze wedstrijd. Daarna bleef het verdedigend allemaal wel prima geregeld bij de
Papendrechters maar scorend was de scherpte er ineens wel af. Het werd allemaal wat rommeliger en frivoler, wat ten koste ging van de effectiviteit. Dalto had op dat moment de moed al opgegeven, wat zich onder andere uit twee gemiste strafworpen toonde. Waar de Slobbers en de P-side
bleven swingen, werd dat in het veld steeds minder. Dalto kon niet meer (ondanks diverse wissels) en PKC hoefde niet meer zo nodig. Het toonde
mededogen met de ploeg uit Driebergen, nam gas terug, waardoor de ploeg uit Driebergen in de slotfase het verschil nog enigszins acceptabel kon maken: 26-20.

PKC blijft dus zonder puntverlies in de Korfballeague dit seizoen, waarbij het het achterste van de tong nog lang niet heeft laten zien. De ploeg is
geen moment in gevaar geweest deze zaterdag en stond continu op voorsprong tegen Dalto, dat het vizier bij diverse spelers niet echt op scherp zag
staan. Daarmee is het verschil wel verklaard deze wedstrijd.

Volgende week staat voor de Papendrechters alweer een topper op het programma: in Delft mag dan de strijdbijl tegen Fortuna opgenomen worden,
met als inzet de koppositie in de Korfbal League.

Foto: Peter Besemer

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.