Veerpromenade krijgt kunsttuin

22 november 2012 door Ad van Herk
Veerpromenade krijgt kunsttuin

PAPENDRECHT -  De eigenaar van winkelcentrum De Meent en de voorzitter van de ondernemersvereniging hebben een alternatief plan ontworpen voor het bouwterrein aan de Veerpromenade. Op 20 november heeft het college van burgemeester en wethouders dit plan overgenomen.

Bezwaren van omwonenden, inwoners en winkeliers tegen de schutting rond het bouwterrein aan de Veerpromenade brachten de initiatiefnemers tot het ontwikkelen van het alternatieve plan.

Om het bouwterrein komt een laag, transparant hek van 1 meter, zoals dat staat om de bewaakte fietsenstalling. De panelen met tekeningen van de kinderen van de basisscholen worden binnen de omheining tentoongesteld, zodat een kunsttuin ontstaat. Volgende week al wordt gestart met het ophogen van het terrein en worden de voorbereidingen getroffen om het straatwerk op het nieuwe hekwerk te laten aansluiten.

Zodat de buitentemperatuur daarvoor geschikt is, wordt het terrein ingezaaid met gras.
Nieuw in het plan is ook dat de bewaakte fietsenstalling een plek krijgt aan de rand van het bouwterrein, aan de kant van het marktplein.

De houten schutting komt te vervallen. Inmiddels is de oude omgevingsvergunning ingetrokken en is een nieuwe vergunning afgegeven voor het lage hekwerk en verplaatsing van de fietsenstalling.

In de week van 17 december wordt de kunsttuin ingericht. In verband met levertijd van het hekwerk wordt de lage omheining begin januari geplaatst. De eerste Nederlandse kinder-kunsttuin wordt op 21 december geopend.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.