Knap gelijkspel Drechtstreek

19 november 2012 door Merijn
Knap gelijkspel Drechtstreek

PAPENDRECHT -  In tegenstelling tot een aantal eerdere wedstrijden waarin Drechtstreek op de valreep punten verspeelde, waren het nu de mannen van John den Dunnen die in de laatste minuut een wedstrijdpunt uit het vuur sleepten.

Dat punt, behaald tegen het sterkere Sliedrecht, leverde bij Drechtstreek veel blije gezichten op. Bij Sliedrecht lukte het vooral coach John de Wolf niet zo goed om zijn frustratie en boosheid over het puntenverlies onder controle te houden. Doelwit van zijn boosheid was vooral scheidsrechter Jan Klerx die een overtreding over het hoofd zou hebben gezien in een situatie waaruit invaller Dion Warner (18) de gelijkmaker in kopte.
 
Vooral in het eerste halfuur van de wedstrijd liet Sliedrecht uitstekend voetbal zien. Al in de 9deminuut was het Berry de Groot die zeer beheerst de fraaie openingstreffer in schoot op aangeven van Luciano van Harlingen. In de 26ste minuut voegde aanvoerder Stefan van Dam daar de 2-0 aan toe en leek Drechtstreek een fikse nederlaag af te stevenen. Niet lang daarna was het echter Chris Koremans die de 1-2 op het bord bracht door na een prachtige solo de bal van flinke afstand in de uiterste hoek van doelman Jeffrey ter Veer te plaatsen. Het leek er op dat dit doelpunt de Papendrechters weer hoop gaf op een beter resultaat want de ploeg zette aan en ging verrassend veel beter spelen ondanks het ontbreken van acht spelers. Door blessures en ziekte moest men aantreden zonder Remco Koremans, Ton Groffen, Jan Abaisa, Stefan Jonkman, Hans Keesmaat, Mark Kunst en Peter van de Merwe terwijl Patrick Kunst een schorsing uitzat.

Voor jonge spelers als Maurits Romijn (19) en Justin Blauw (19) was dit een mooie kans om zich te laten zien. Met veel vechtlust compenseerde de ploeg de ontbrekende basisspelers. Vooral Martijn de Jong en Ruben Timmermans namen het voortouw in de strijd. Sliedrecht leek enigszins overvallen door de strijdlust van Drechtstreek en waar het er eerst op had geleken dat er een eenvoudige overwinning te behalen viel, moest men flink aan de bak.

Na de ruststand van 1-2 ontspon zich een vooral spannende wedstrijd waarin Sliedrecht menigmaal aan de noodrem moest trekken. Zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd leidde dit er toe dat Drechtstreek een strafschop mocht nemen. Chris Koremans verspeelde de kans op de gelijkmaker door de bal net naast te schieten. Toch liet men het hoofd niet hangen en werd er tot het laatst toe fel gestreden. Het doelpunt van A1 speler Dion Warner bracht de verlossende gelijkmaker op het bord, waarop trainer John de Wolf het veld in liep om scheidsrechter Klerx toe te spreken, iets wat hem vreemd genoeg ‘slechts’ een gele kaart opleverde.

Drechtstreek coach John den Dunnen gaf na afloop aan dat hij ‘supertrots’ was op zijn ploeg. “Wat een inzet en wat een karakter, een late penalty missen en dan als promovendus toch nog een punt pakken bij een kampioenskandidaat vind ik grote klasse”.
Door de winst van Roda Boys tegen De Zwerver zakte Drechtstreek ondanks het behaalde punt toch een plaats op de ranglijst. Komend weekend is een inhaalweekend waarin Drechtstreek niet hoeft aan te treden. De week erop reist men af naar Zeeland voor het treffen met Terneuzense Boys.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.