PKC wint thuis van LDODK

17 november 2012
PKC wint thuis van LDODK

PAPENDRECHT - De PKC-hal was op zaterdag 17 november goed volgelopen voor de eerste thuiswedstrijd van PKC in het nieuwe Korfballeague seizoen. Tegenstander was de promovendus LDODK, dat verleden week haar league debuut in eigen hal met een overwinning op Blauw Wit een droomstart had gegeven. De P-side was goed gevuld met het Papendrechtse Kabaal, terwijl de Friezen een afvaardiging van hun GroenKabaal hadden meegenomen, twee supportersgroepen die deze middag hun ploeg luid ondersteunden.

PKC opende sterk en binnen de minuut stond er al 2-0 op het scorebord en leek er deze middag weinig te vrezen voor de Papendrechters, die vervolgens naar een 4-1 voorsprong uitliepen. De Friezen weerden zich echter knap en wisten zich na tien minuten weer langszij te knokken bij 5-5. En dit scenario herhaalde zich: bij 7-5 dacht PKC weer een gaatje te hebben geslagen, maar kort daarna was het weer gewoon 7-7, waarna de Friezen brutaal op voorsprong kwamen via Marjon Visser (7-8). Het tempo in de wedstrijd lag erg hoog, wat ook resulteerde in de nodige slordigheden en fouten met snel balverlies in de twee aanvalsvakken, waarbij er behoorlijk fysiek werd gespeeld. Tot vijf minuten voor de rust bleef LDODK goed aanhaken (11-10), waarna PKC met een versnelling de ruststand alsnog op een "geruststellende" 14-10 wist te brengen. ,

LDODK kwam getergd uit de kleedkamer om binnen luttele minuten bij 14-13 weer volledig terug in de wedstrijd te zijn. Het terugknokken kostte uiteraard de nodige energie bij de Friezen, die het hoge tempo van PKC vervolgens steeds moeilijker konden bij benen. Weer liep PKC uit naar een verschil van drie (16-13 en later 19-16), terwijl de Friezen probeerden te blijven aanhaken. Maar de tank was leeg en PKC profiteerde: het verschil werd vier, kort daarna vijf met nog net iets minder dan een kwartier te spelen (22-17). LDODK probeerde het nog wel, maar geroutineerd bleef PKC mee scoren, waardoor het verschil niet meer kon worden verkleind. Bij 25-19 moest de coach van LDODK wel gaan wisselen om nieuwe energie in te brengen, maar dit bracht ook geen kentering in het wedstrijdverloop. In de slotfase liep PKC steeds verder uit, waarbij bij het eindsignaal het verschil naar acht was uitgebouwd. Eindstand: 29-21.

De eerste thuisoverwinning is daarmee een feit. Het publiek kan terugkijken op een leuke wedstrijd met diverse hoogtepuntjes, maar ook diverse slordigheden.
Het kan allemaal nog beter en dat zal ongetwijfeld in de verdere loop van dit KL-seizoen nog groeien.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.