Anne Zijderveld ook oppermachtig in cross.

12 november 2012 door Merijn
Anne Zijderveld ook oppermachtig in cross.

PAPENDRECHT - AV Passaat atlete Anne Zijderveld heeft op een zwaar maar prachtig oostpolderpark parcours de eerste plaats behaald in de 6 km veld cross. Zij weet dus haar wegvorm vast te houden. Aissa Marguoum van Parthenon was bij de heren de snelste op de 8 km.

De eerste kleine ronde bij de heren ging in een zeer snel tempo onder aanvoering van Menno Berk die later in de wedstrijd door een valpartij heeft moeten opgeven. Aissa Marguoun  besloot dit hoge tempo toch te volgen. “ik kom net terug van een blessure, maar als ik hem laat gaan kom je er niet meer bij, en in de tweede grote ronde zakte het tempo in en kon ik de wedstrijd verder naar mijn hand zetten”. De winnaar van afgelopen jaar Erik Klooster besloot niet zo snel te starten; “in de loop van de wedstrijd veegde ik alle te snel gestarte atleten op. Alleen Aissa zijn voorsprong was te groot om dit in te lopen. Daarom heb ik mijn tweede plaats geconsolideerd en kwam ik redelijk fit aan de finish”.

Bij de vrouwen was de strijd minder spannend. Anne Zijderveld die een thuis wedstrijd liep, heeft de eerste cross van dit seizoen laten zien dat zij ook crossend tot de top van de regio behoort; “het is wel weer wennen op de gladde zware ondergrond. Je moet meer kracht zetten om stabiel te blijven lopen. Het was in ieder geval een goede krachttraining als voorbereiding op de marathon van malaga van begin december.” . Marieke Prince wist net zoals afgelopen jaar beslag te leggen op de tweede plaats.
 
Ook bij de jeugd heeft Passaat veel podium plaatsen gehaald in de eerste cross competitie wedstrijd. Junior A atleet Robin Borsje wist in de korte 3 km cross alle andere atleten waaronder ook senioren achter zich te laten. Bij de pupillen mini jongens was Jop Jongkind eerste en maar 0,4 sec sneller dan Jordy Hartog die hiermee dus een tweede plaats behaalde. Bij de pupillen B jongens was het gat tussen nummers één en twee maar 0,3 sec. Sven de Ruijter kwam maar net te kort om de eerste plaats te halen.
Bij de meisjes junioren C wist Kirsten Kuntz met een sterk laatste stuk de tweede plaats te halen op de 2000 meter. Met deze tijd is zij zelfs vele jongens D te snel af. Een atlete om in de gaten te houden. Sam Kraaijeveld en Robert ten Hulzen zijn ook dit jaar weer podium kandidaten voor de cross competitie. Op de 2500 meter wisten zij beslag te leggen op de tweede en derde plaats. Om het gat met de Typhoon atleet Christiaan Korte te dichten zal wel flink getraind moeten worden.  

Alle uitslagen en foto’s zijn te vinden op www.avpassaat.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.