VV Papendrecht stijgt naar tweede plaats na winst op SC Amstelwijck

12 november 2012
VV Papendrecht stijgt naar tweede plaats na winst op SC Amstelwijck

PAPENDRECHT - Papendrecht heeft het traditioneel altijd moeilijk tegen fysiek sterke ploegen, maar daar was zaterdag 10 november tegen Amstelwijck niets van te merken. Vanaf de aftrap heerste het team op alle fronten. Het ijzersterk opererende middenveld had de hele wedstrijd grip op de situatie. Kwam de bal dan toch nog bij de Amstelwijck voorwaartsen dan stond daar een verdediging die geen krimp wenste te geven. Slechts sporadisch werd het gevaarlijk. In de eerste helft kon Abdel Tajjiou, na een onoplettendheid, vrij inkoppen en in de tweede helft was er alleen gevaar door vrije trappen van Chris Hansum, maar dan staat daar altijd nog Karsten v.d. Velde als betrouwbare sluitpost.

Na 10 minuten kon het scorebord voor het eerst in werking gezet worden. Stephan Bravenboer, hij gaat met de week beter spelen, speelde Jay Luciano in de diepte aan en de snelle spits maakte geen fout. Twee minuten later had Luciano de score al kunnen verdubbelen, maar zijn inzet belandde op de paal. Daarna had Giovanni Ada pech bij een tweetal afstandschoten die net langs de verkeerde kant van de paal eindigde. Nog voor rust kwam toch de beloning voor zijn goede spel. Papendrecht kreeg op rechts een vrij trap. Terry v.d. Waal zette zich achter de bal en legde deze met enige precisie op het hoofd van de vrijstaande Ada. Die zag zijn kopbal nog wel gekeerd door Hans Kreukniet maar kreeg nogmaals de gelegenheid om in te koppen en daarmee de ruststand te bepalen op 2-0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld met een bij vlagen uitstekend combinerend Papendrecht.  Dit leidde na 10 minuten in de tweede helft tot de 3-0. Ersan Idris Oglu legde de bal vanaf de achterlijn keurig terug op Nick Kamerling die beheerst scoorde.  Kamerling bedankte Oglu op gepaste wijze door 10 minuten later een uitstekende pass af te geven waardoor Oglu vrij voor Kreukniet kwam. De Papendrecht spits maakte geen fout en scoorde zijn eerste competitiedoelpunt in het rood/zwarte shirt. Een slordigheid op het middenveld en twee wegglijdende verdedigers was er de oorzaak van dat Amstelwijck nog iets terug kon doen. De behendige spits Johnny Grener redde de eer. Nadat kort voor tijd Ramses de Leeuw in kansrijke positie naast had gekopt kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Jay Luciano accelereerde als vanouds langs zijn moegestreden tegenstander en liet een voorzet op maat los die bij de vrijstaand Django van Dijkhuizen belandde. Zijn diagonale schot verdween in de verste bovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1. De overwinning had overigens veel hoger uit kunnen vallen, maar Amstelwijck beschikt over een assistent scheidsrechter die niet gehinderd wordt door enige kennis van de buitenspelregel. Hij werd dan ook terecht een aantal malen genegeerd door de goed leidende scheidsrechter Jos Simonse.

Doordat koploper GJS onverwacht verloor van Heukelum is Papendrecht de koploper inmiddels tot 2 punten genaderd. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen EBOH Om mee te blijven doen zal ook daar gewonnen moeten worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.