Tweede Eon-wedstrijd voor de Geul.

12 november 2012 door Merijn
Tweede Eon-wedstrijd voor de Geul.

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in Rotterdam de tweede ronde van de landelijke Eon-competitie gezwommen. De Geul zwemt dit jaar voor het eerst in de landelijke C-klasse en stond na de eerste wedstrijd op een prachtige 8e plaats.

De tweede wedstrijd bestond uit een zwaar programma, m.n. voor de dames en de heren, maar er was de zwemmers natuurlijk veel aan gelegen om goed te zwemmen en hoog te blijven staan in de totaalstand. Er werden deze middag in totaal 32 persoonlijke records op de klokken gezet. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Joran Bakema, die op de 200 vrij maar liefst 8 seconden van zijn beste tijd afhaalde. Ook de tijdsverbeteringen van Rens Merkus op de 50 rug, Diane Vink op de 100 vlinder en Alyssia de Boer en Karlijn Merkus op de 100 rug mochten er zijn: PR’s van tussen de 6 en 7 seconden.

De middag begon met twee estafettes. Op de 4x50 vrij werden Tino Huurman, Sam IJzerman, Brandon Groeneveld en Esmée Roodenburg tweede. Het jongens juniorenteam met Ben Muller, Bas van Middelkoop, Max Muller en Yaro Roodenburg pakte overtuigend de eerste plaats.
De jongste meisjes, junioren 1, zwommen 100 rug en 50 school. Sam IJzerman pakte op beide afstanden het zilver, Esmée Roodenburg veroverde het brons op de 100 rug en werd net vierde op de 50 school. Bij de jongens werd Tino Huurman op beide afstanden vierde en Brandon Groeneveld zorgde met twee zesde plaatsen voor de overige punten.

In de categorie meisjes junioren 3 pakte Chinouk Tschan het zilver op zowel de 200 wissel als de 100 vrij. Zoë van Gool greep met een vierde plaats op de wissel net naast het brons.  Bij de jongens in deze leeftijdscategorie was er brons voor Aidan van Gool op de 100 vrij en voor René Verhagen op de 200 wissel. Daan Wesdorp zorgde met een vierde plaats op de wissel voor de punten en René Verhagen deed datzelfde op de 100 vrij.
Sabrina de Graaf veroverde twee maal het zilver bij meisjes jeugd, zowel op de 100 rug als op de 100 vlinder tikte ze als tweede aan. Diane Vink zorgde voor de overige punten met twee vierde plaatsen. Bij de jongens werd de 100 vlinder een Geul-onderonsje: goud voor Ben Muller, zilver voor Bas van Middelkoop, brons voor Max Muller en een vierde plaats voor Yaro Roodenburg. Tenslotte nog een mooi PR voor Tim van Heeswijk. Ook de 100 rug werd beheerst door de Geul zwemmers: goud voor Max, zilver voor Yaro en brons voor Ben.

In de categorie meisjes senioren tikte Carmen Muilwijk op de 200 vrij als derde aan en op de 100 school was het brons voor Djamari Oetringer. Jeugdzwemster Iris van Valen pakte met twee vierde plaatsen belangrijke punten. Bij de jongens was het zilver op de 200 vrij voor Tim Muller, Jesse de Win veroverde het brons. Op de 100 school pakte Jesse het zilver, Tim werd hier net vierde.

De dames en heren moesten maar liefst vier keer aan de bak en niet voor de lichtste nummers. Samantha van Eijk pakte het goud op de 100 vlinder en het zilver op de 200 wissel. Pauline Tieleman was goed voor brons op de 200 vrij. Sunanda van Heteren pakte de overige punten door vijfde te worden op zowel de 200 wissel als de 200 vrij en de 50 school.

Bij de heren was het goud op de 200 wissel en de 100 vlinder voor Jasper de Win, op de 200 vrij pakte Giovanni den Ouden het goud. Zilver was er voor Ivan van Omme op de 50 school en voor Giovanni den Ouden op de 200 wissel. Yuri van Omme werd derde op de 50 school en Giovanni werd derde op de 100 vlinder. Vierde plaatsen waren er tenslotte voor Jasper de Win op de 200 vrij en voor Yuri van Omme op de 200 wissel.
De afsluitende estafettes waren behoorlijk spannend. Het dames team met Samantha van Eijk, Carmen Muilwijk, Iris van Valen en Sabrina de Graaf werd derde op de 4x100 vrij. Het herenteam met Ivan van Omme, Jesse de Win, Jasper de Win en Tim Muller werd nipt tweede op de 4x100 wissel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.