Overwinning Drechtstreek tegen Roday Boys

12 november 2012 door Merijn
Overwinning Drechtstreek tegen Roday Boys

PAPENDRECHT - De eerste uit-overwinning van het seizoen werd zaterdag behaald tegen Roda Boys Bommelerwaard in Aalst. Na afloop van de wedstrijd was de opluchting bij spelers en staf dan ook groot. Al in de 9e minuut wist Jeffrey Beek met een fraaie, strakke bal de 0-1 aan te tekenen in een fase van de wedstrijd waarin Drechtstreek zijn tegenstander strak in zijn greep had. Het team van Roda Boys moest het op tempo afleggen tegen de Papendrechters die ook voetbaltechnisch meer op de mat legden dan de tegenstander.

Toch leidde een reeks aan kansen en een veldoverwicht niet tot een uitbreiding van de score en hield Roda doelman Ruud Verberk zijn doel schoon. Serieuze doelpogingen van Jorn van Drimmelen, Jeffrey Beek en Remco Koremans konden niet worden verzilverd.

In de tweede helft werd er bij Roda Boys uit een vaatje getapt. Het slaagde er vooral in het eerste kwartier in om Drechtstreek behoorlijk onder druk te zetten. Toch wist de verdediging van Drechtstreek deze druk te weerstaan en behalve een kopbal op de paal werd het niet echt lastig voor doelman Timo Epping. Naarmate de tijd vorderde nam Drechtstreek het initiatief weer over maar tot scoren kwam men maar niet.

De spanning bij Drechtstreek liep behoorlijk hoog op omdat het in deze competitie al vaker kort voor tijd een voorsprong of eengfelijkspel uit handen had gegeven. Ook bij Roda Boys bleef men fanatiek knokken voor een puntje maar Drechtstreek hield goed stand. Roda Boys speler Ricardo Papilaja was er ook zo op gebrand om een gelijkspel af te dwingen dat hij zichzelf een kwartier voor het eind even vergat en natrapte op Ton Groffen.
 
Scheidsrechter De Bat kon niets anders dan hem met rood van het veld te sturen. Zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd waren er prima kansen voor Ruben Timmermans en Chris Koremans maar beiden wisten de score niet uit te breiden. Pas in de 94ste minuut lukte het Chris Koremans zich los te maken van zijn tegenstander en alleen op de keeper af te gaan. Hij scoorde de verlossende 0-2 en zorgde voor grote opluchting bij de ploeg en de weer in ruime mate meegereisde aanhang van Drechtstreek.
 
Met deze overwinning passeerde Drechstreek Roda Boys op de ranglijst. Het bekleedt nu de 10de positie. Zaterdag om 14:30 speelt Drechstreek thuis tegen het goed presterende Sliedrecht dat derde staat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.