Oranje-Nassauschool op bezoek in “De Waalburcht'

12 november 2012 door Merijn
Oranje-Nassauschool op bezoek in “De Waalburcht'

PAPENDRECHT -  Op vrijdag 9 november gingen de kinderen van groep 6 van de Oranje Nassauschool naar “De Waalburcht”, om samen met de bewoners een herfsttafel te maken. Ze hadden er erg veel zin in, maar het was ook wel een beetje spannend. Samenwerken met oudere mensen doen ze niet dagelijks. Er werd naar hartenlust geknutseld en gekletst. Ze maakten egeltjes van klei, dieren van kastanjes en versierden bladeren en paddenstoelen met propjes. De bewoners deden enthousiast mee.

Ze leerden ook nog een nieuwe techniek: encaustic art. Waskrijt smelten op een strijkijzer en dit dan uitsmeren over een glad papier. Uit dit papier werden dan weer bladeren en paddenstoelen geknipt, die ze op 2 grote schilderijen met bomen plakten. Een schitterend resultaat!! Eén schilderij hangt in “De Waalburcht” en het andere hangt in het lokaal van groep 6.

Oud en jong hielpen elkaar en genoten hier zichtbaar van. Het was reuze gezellig!!
Met z’n allen maakten ze ook nog een kleurige herfsttafel! Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.