PKC start Korfbal League sterk met overwinning op Koog Zaandijk

10 november 2012
PKC start Korfbal League sterk met overwinning op Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - Op vrijdag 9 november speelde PKC de eerste wedstrijd van het nieuwe Korfbal League seizoen.

Het was op papier een zware uitwedstrijd tegen een van de favorieten van Nederland.

De doelpunten lieten niet lang op zich wachten in dit nieuwe seizoen. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en in de beginfase was er maar weinig verschil. Eerst was het KZ dat het voortouw nam, waarna PKC weer langszij kwam, daarna namen de Papendrechters steeds het voortouw, waarna Koog Zaandijk mocht proberen aan te sluiten. Tot 7-7 ging de strijd zo gelijk op en wist geen van de ploegen een gat te slaan van meer dan één punt.

Een klein kwartier voor rust waren het de Koogers die voor het eerst een verschil van twee doelpunten wisten aan te tekenen: 9-7. PKC probeerde zich terug te knokken, maar steeds werd er ook direct gecounterd door KZ. Uiteindelijk was het Francy Crielaars die weer de gelijke stand kon laten aantekenen bij 10-10. Er waren toen nog negen minuten tot de rust te spelen.

Er volgde daarna een fase, waarin Koog Zaandijk in de verdediging wat meer rebound voordeel ging pakken, geholpen door wat mindere scherpte van Papendrechtse zijde. Na 11-10 werd een doelpunt van Nadieh den Dunnen afgekeurd, waarna KZ kon profiteren met de 12-10. Balverlies in de aanval, gaf de Koogers weer een kans, die natuurlijk niet onbenut werd gelaten en ineens was er een verschil van drie: 13-10.

PKC kwam in de laatste vijf minuten zuivere speeltijd aanvankelijk wel weer dichterbij via Rutger en Mady (13-12), maar na 14-13 met nog drie minuten op de klok ging het de Papendrechters opnieuw tegenzitten. Weer werd het verschil op drie gebracht via Kuipers en v.d. Berg (16-13), maar Mady Tims, die aanvallend een opvallend aandeel nam, bracht de 16-14 op het scorebord, wat tevens de ruststand was.

Na 17-15 mocht Laurens vanaf de stip de 17-16 doen aantekenen, meer KZ kwam weer op twee bij 18-16. De openingsfase van de tweede helft kenmerkte zich door balverlies beiderzijds, waarbij het scoren stokte na de 19-17. Minutenlang werd er niet gescoord. Nadhie den Dunnen doorbrak de doelpuntloze periode: 19-18, waarna ook snel de 19-19 volgde. De wedstrijd kon opnieuw gaan beginnen.

PKC nam het voortouw: 19-20 om vervolgens via een strafworp naar 19-21 uit te lopen. KZ probeerde aan te haken (20-21) maar Nadhie bracht met een doorloopbal PKC weer op twee punten verschil: 20-22 en even later was het 21-23. Er waren toen nog tien minuten te spelen. Richard Kunst bracht PKC voor het eerst op een verschil van drie: 21-24. Een afketsende bal bracht Koog weer in de aanval.... "Nu werd Richard vijf".... gescoord 22-24, maar PKC counterde direct 22-25.

Strafworp voor KZ: 23-25 door Kuipers. Nog goed vijf minuten zuivere speeltijd te gaan.
Mady Tims..... 23-26. PKC kwam op vier doelpunten verschil: 23-27 met nog 2.40 te gaan.

De tijd tikt weg.... 23-28 Richard Kunst.
Eindstand: 24-28. PKC is de eerste koploper van het nieuwe seizoen.

Foto: Peter Besemer
http://klik.besemer.info
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.