Upstairs kijkt vooruit na metamorfose

30 november 2011
Upstairs kijkt vooruit na metamorfose

PAPENDRECHT - Na een grondige verbouwing is christelijk jongerencentrum Upstairs weer open gegaan.

Twee jaar terug, toen koffiebar De Schor vanwege geringe bezoekersaantallen omgedoopt werd tot jongerencentrum Upstairs, was de ruimte al voorzien van een nieuwe look. De veranderingen van toen waren groot, maar de zolder heeft in de afgelopen maanden een ware metamorfose ondergaan. 'Na de herstart van twee jaar geleden ging er van alles stuk. Eigenlijk niet vreemd, want de elektra en de verwarming waren sterk verouderd. We hebben toen op een gegeven moment zelfs moeten besluiten om de deur dicht te doen, want het werd te gevaarlijk', vertelt Joni Andeweg. Zij doet het secretariaat bij Upstairs.
 
De deelnemers aan Jeugdalpha, die dankbaar gebruik maakten van het pand aan het Bosch 6 in Papendrecht, werden gedwongen om te stoppen. 'Omdat we vonden dat de zaken grondig aangepakt moesten worden, hebben we rigoureuze plannen gemaakt en mensen geworven om ons daarbij te helpen', vertelt Niels Huyzer, medewerker bij Upstairs. Er werden bouwteams gevormd en klusavonden afgesproken.
 
Gelukkig kreeg Upstairs de meeste materialen gesponsord en handige mensen hebben belangeloos hun talenten ingezet om de noodzakelijke verbouwing te doen. 'We zijn echt bijzonder gezegend', vertelt Joni terwijl ze rondkijkt over de vernieuwde zolderruimte. Opvallend is de bar, die naar de hoek is verhuisd. Een fraaie zithoek, een tafelvoetbal en een dartbord verraden dat gezelligheid en spelletjes goed samengaan voor de jongeren van 13 tot ongeveer 25 jaar die geregeld samenkomen in het gebouw. De opbergruimte boven de entree is omgebouwd tot gameroom en voorzien van een balustrade. Het geheel geeft een warm en intiem karakter. Upstairs is iedere vrijdag vanaf 20.30 uur en iedere zaterdag vanaf 21.30 uur (direct na de Jeugdalpha) geopend voor binnenlopers. 'Iedereen is welkom, christelijk of niet-christelijk, dat maakt niet uit. We willen jongeren een plek bieden waar ze zich thuis voelen. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, waar vrienden gemaakt worden en ontmoetingen plaatsvinden, waar lol gemaakt kan worden in een ontspannen setting, waar alles bespreekbaar is.'Nu het onderkomen weer helemaal up to date is, zal er weer van alles georganiseerd gaan worden. Te denken valt aan sprekers die op zondagmiddagen een inleiding geven over een christelijk onderwerp, of thema-avonden en bijbelstudies. 
 
Voor meer informatie: www.gate316.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.