Jongerencentrum Upstairs feestelijk geopend

16 november 2009

PAPENDRECHT - Na een verbouwing van 4 maanden heeft Upstairs haar deuren op zaterdagavond 14 november 2009 geopend. Meer dan 100 jongeren waren op deze eerste avond aanwezig. Het jeugdcentrum dat ontstaan is uit een samenwerking tussen de JeugdAlpha Papendrecht en Stichting de Schor. Met het onthullen van het logo werd het nieuwe jongerencetrum officieel geopend.
 
De bovenverdieping van het pand aan het Bosch 6 te Papendrecht is compleet vernieuwd. De medewerkers van Upstairs zijn met hulp van vrienden vele avonden en zaterdagen aan het werk geweest. De volledige verbouwing, van ongeveer 7000,- euro, is mogelijk gemaakt dankzij giften. In de afgelopen maanden is er namelijk veel geld overgemaakt door personen en bedrijven, en soms werd het benodigde materiaal ook geschonken.
 
Een aantal doelen die met succes gerealiseerd zijn: een grote bar, vrij indeelbare ruimte, een werkende geiser, geïsoleerde vloer, een heel nieuwe look, internetaansluiting, een beamer en nieuwe verlichting. Op de foto's is te zien hoe de bovenverdieping een totale metamorfose heeft gekregen.


De grote tafel met hoge stoelen.

De vernieuwde bar

Gezellige drukte

De onthulling van het logo

 Jongeren kunnen aan de bar een praatje maken of aan een van de tafeltjes genieten van een lekkere tosti. Maar ook films en voetbal kijken op groot scherm, internetten, gamen op de Wii, een potje kaarten, darten, tafelvoetballen of tafeltennissen en ongestoord muziek maken en zingen in de kelder.
 
Om er nog een schep bovenop te doen organiseren de medewerkers ook regelmatig een programma. Dit kan zijn een spreker, een discussieavond, een spel, een band of een toneelstuk. Upstairs heeft namelijk ook een eigen toneelvereniging waar iedereen welkom is. Als alles draait zullen er in overleg met de jongeren ook workshops en trainingen gegeven worden.
 
Upstairs is vanaf heden geopend op vrijdagavond en zaterdagavond vanaf 20.30u en zondagmiddag vanaf 13.00u. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.jcupstairs.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.