AV Passaat traint voor marathon Rotterdam en Rome

04 november 2012 door Ad van Herk
AV Passaat traint voor marathon Rotterdam en Rome

PAPENDRECHT - Ieder jaar biedt AV Passaat de mogelijkheid voor niet-leden om mee te trainen ter voorbereiding van de marathon in Rotterdam. Onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers van AV Passaat deden de afgelopen jaren vele lopers met succes mee aan deze trainingen. Ook voor de komende marathon is weer de mogelijkheid om aan te sluiten bij de training. Dit jaar start ook een training voor de marathon in Rome, die een maand eerder dan Rotterdam wordt gehouden. Ieder jaar sneuvelen vele persoonlijke records voor degenen die met de training hebben meegedaan. De training omvat een programma van 14 weken met vier tot vijf trainingen per week.

Een training houdt niet in dat je zo hard mogelijk en zo veel mogelijk moet trainen. Het motto bij de training is "train optimaal, niet maximaal". Een loopschema van internet kan bruikbaar zijn maar een gedegen begeleiding met ervaren trainers is minstens zo belangrijk. Bij de training wordt onder meer aandacht geschonken aan de looptechniek, coördinatie, het eten en drinken tijdens de marathon zelf, maar ook tijdens de training. Daarnaast is bij de lange duurlopen de mentale ondersteuning van de groep erg belangrijk. 

Een marathon is een serieuze zaak waarbij goede voorbereiding en professionele begeleiding nodig is. Daarmee is de kans op een succesvolle marathon groot en kan je ook ná de marathon blijven genieten van de loopsport.

In januari 2013 start de training voor Rotterdam, die ook gevolgd kan worden ter voorbereiding van de voorjaarsmarathons zoals in Rome, Parijs en Madrid. Op vrijdag 9 november wordt in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38, Papendrecht) uitgebreid informatie gegeven over deze training. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een marathontraining. Voor meer informatie www.avpassaat.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.