Passaat in de Rotterdam Marathon

16 april 2012
Passaat in de Rotterdam Marathon

PAPENDRECHT - Afgelopen zondag is door 33 Passaat atleten deelgenomen aan de ruim 42 kilometer van de Rotterdam Marathon. Hiermee kwam een einde aan het marathon project waarbij ook gastlopers tijdelijk mee kunnen trainen met Passaat. De snelste Passaat atleet was dit jaar Nico Kluwen in een tijd van 3:01:36 waarmee hij de zesde plaats behaalde in de categorie M55. John Stehouwer debuteerde in zijn eerste marathon met een netto tijd van 3:25:05. Kort hierop kwam Peter de Rek (één van onze gastlopers) op de Coolsingel aan in een tijd van 3:25:51. Als eerste Passaat dame kwam Marleen Jansen over de finish met een persoonlijk record van netto 3:39:07. De atleten gingen door de harde koude wind in de rug zeer snel van start. De meeste atleten moesten deze snelle start aan het einde van de marathon bekopen met een flinke terugval in laatste kilometers. Een bekende valkuil voor de marathonlopers. De drie dames Ria Everaarts, Anja Broere en Marion van Eck hadden hier echter geen last van en kwamen bijna gelijktijdig over de finish in een tijd van 3:58:39. Een ruime verbetering van de persoonlijke records en onder de magische grens van 4 uur voor de recreatieve loper. Bert Visser die vorig jaar in verband met een blessure zijn debuut op de marathon moest uitstellen kreeg dit jaar wel loon naar werken. Hij haalde de eindstreep in 4:11:36. Hiermee loop je de afstand met een gemiddelde net boven de 10 km/hr. Het project heeft wederom aangetoond dat als je meerdere halve marathons hebt gelopen, je met goede begeleiding en doorzettingsvermogen de stap naar de marathon kunt maken. Indien je nog geen halve marathon kan lopen kan je ook starten met de succesvolle loopgroepprojecten van Passaat voor beginners. Will Scheper die ook via zo’n project is begonnen liep in de “10 km Rotterdam loop” naar de snelste Passaat tijd van 56:15. Laura de Man was de eerste dame in 56:36. Aan het einde van 2012 zal wederom een marathon project gestart worden. Maar eerst staat op 12 mei 2012 de 7,5 Km of 15 Km Lenteloop op het programma in Papendrecht. Voor meer informatie en uitslagen verwijzen we u naar de site van de Rotterdam Marathon en www.avpassaat.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.