Drechtstreek en Pelikaan houden elkaar op een gelijkspel

04 november 2012 door Ad van Herk
Drechtstreek en Pelikaan houden elkaar op een gelijkspel

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT  - In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd heeft Drechtstreek zaterdag weer een punt aan het totaal kunnen toevoegen door met 1-1 gelijk te spelen tegen oude bekende Pelikaan.

Het net als Drechtstreek gepromoveerde Pelikaan heeft de afgelopen tijd duidelijk beter gepresteerd dan de thuisploeg. Het verschil op de ranglijst bedraagt dan ook acht punten. Ondanks dat verschil was het Drechtstreek dat de score in de 58ste minuut van de wedstrijd opende via een doelpunt van Chris Koremans.

In de eerste helft hield men elkaar goede in evenwicht en ontstonden er tijdens het niet al te mooie spel kansen over en weer. Geen van de ploegen slaagde er in om te scoren. Direct na de rust miste Ton Groffen de kans op de openingstreffer door de bal maar rakelings naast te schieten. Tien minuten later kwam Drechtstreek aan de andere goed weg nadat een keiharde bal de lat schampte en net overging. Drechstreek creëerde steeds meer kansen hetgeen leidde tot de 1-0 van Chris Koremans. Het was jammer voor Jeffrey Beek, die voor het eerst een basisplaats had gekregen van coach John den Dunnen, dat hij twee minuten later net niet bij de voorzet van Chris Koremans kon, want de 2-0 was dichtbij.

Ook Pelikaan schiep daarop weer enkele serieuze kansen en Drechtsreek had geluk dat Patrick Kunst een bal van de lijn kon halen. In de laatste tien minuten kreeg Drechstreek enkele mogelijkheden op rij om de voorsprong uit te breiden maar Ruben Timmermans gaf een bal af die hij beter zelf hard had kunnen inschieten en de lob van Remco Koremans ging net naast. In de 87ste minuut redde Erwin van Dis voor Pelikaan een punt door de gelijkmaker in te schieten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.