Onrust over voorgenomen plan bouw vuurwerkbunker op Nieuwland Parc

22 oktober 2012
Onrust over voorgenomen plan bouw vuurwerkbunker op Nieuwland Parc

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Op 26 september 2012 is er een vergunningsaanvraag ingediend om twee inpandige vuurwerkbunkers op te richten op het adres Nieuwland Parc 82 ten behoeve van de verkoop van consumentenvuurwerk in het bedrijfspand.

Er is een vergunning is nodig om vuurwerk op te slaan, maar ook een vergunning nodig om vuurwerk ter plekke te verkopen, aangezien het bestemmingsplan geen retail (verkoop aan consumenten) toe staat. De gemeente is desondanks wel van plan om een vergunning af te geven, aangezien de aanvraag is gepubliceerd in het gemeentenieuws van 3 oktober. Een bezwaar dient binnen 6 weken na 26 september schriftelijk te worden gedaan bij de gemeente Papendrecht.

Een bezorgde ondernemer, die verder anoniem wenst te blijven, heeft ernstige bezwaren tegen een mogelijke vergunning.

Hij geeft aan: "In de laatste week van het jaar zal er veel verkeer en onrust ontstaan op Nieuwland Parc. Consumenten, met name jongeren, zullen niet tot oudejaarsavond wachten met het afsteken van vuurwerk en doen dat veelal in de directe omgeving van het verkooppunt. De consequentie is zwerfafval, valse alarmmeldingen en ontoelaatbare brandrisico's. Zo is er op Nieuwland Parc een grote parkeerplaats voor tankauto's en de combinatie met vuurwerk lijkt ons al helemaal geen goed plan!"

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.