Dennis Licht en Anne Zijderveld winnaars 11e Wim Hol Memorial

15 oktober 2012 door Merijn
Dennis Licht en Anne Zijderveld winnaars 11e Wim Hol Memorial

PAPENDRECHT - Met een ruime voorsprong op de concurrentie heeft Dennis Licht de zevende loop uit het Univé Rivieren loopcircuit gewonnen. Bij de dames wist Passaat atlete Anne Zijderveld de 10 Engelse mijlen te winnen en behaalde hiermee haar zevende overwinning in de serie van 2012. Zij behoudt hiermee haar kans om alle acht de wedstrijden van de loopserie te winnen.

Na een mooie herfstweek was het zaterdag voor de start slecht weer. Hierdoor waren er minder lopers dan normaal. Toch kwam het tot een spannende en harde wedstrijd. Direct na de start vormde er zich een kopgroep van 8 lopers onder leiding van Ivo Bijl. Na 3 km namen Thijmen Schouten en Albert Meijer de kop over en verhoogden het tempo. Hierdoor dunde de kopgroep uit tot 6 atleten die aan elkaar gewaagd waren. Tijdens de klim over de A-15 fietsbrug viel het al op dat de latere winnaar Dennis Licht makkelijk omhoog liep. Bij het 10 km punt versnelde Dennis waardoor de kopgroep uit elkaar werd getrokken. Hij zou niet meer ingehaald worden en behaalde dus zeer verdiend de eerste plaats in 53:39. Albert Meijer kon nog het beste volgen en liep op eigen tempo naar een tweede plaats in 54:33. Hij werd gevolgd door Fouad Fertoute die met een tijd van 54:58 op de derde plaats eindigde. Hij doet hiermee goede zaken en stijgt naar de eerste plaats in het overall klassement bij de mannen 35. Passaat atleet Ivo Bijl liep tot de 13 km op een mooie vierde plaats. Helaas moest hij door steken in zij deze plaats laten aan de constant lopende Ruben Stittelaar (55:06). Toch was Ivo tevreden over zijn prestatie (56:07). “Deze 16 km was een mooie training voor de NK cross 10 km. Het is goed als voorbereiding om eens ver boven de afstand van het NK te lopen onder zware omstandigheden die er vandaag waren, veel plassen, wind en heuveltjes.”

Bij de vrouwen was Anne Zijderveld wederom veel te sterk voor de concurrentie. In een tijd van 1:03:03 was zij zelfs anderhalve minuut sneller dan de winnares van afgelopen jaar. Passaat atlete Cora Vlot (1:09:50) eindigde als eerste in de categorie vrouwen 45. Bij de mannen 45 wist Erik Klooster (58:34) van Passaat ook de eerste plaats te behalen.

Ook de 5EM stond eerder in de middag op het programma. Deze is vanaf de kop, met een voorsprong van vier en een halve minuut in een tijd van 26:59 gewonnen door Passaat atleet Lars Gerritsen. Hij is één van de veelbelovende jonge talenten uit de topsportperfection groep van trainer Addy Ruiter. Margriet Zijderlaan was in 38:25 de snelste vrouw op de 5 EM.

Voor alle uitslagen en foto’s: www.avpassaat.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.