Papendrechtse Lijst Lammers pleit voor afschaffing huidige Drechtraad

08 oktober 2012
Papendrechtse Lijst Lammers pleit voor afschaffing huidige Drechtraad

DRECHTSTEDEN - Ruud Lammers (voormalig D66-raadslid) en thans fractievoorzitter van de Lijst Lammers, pleit voor afschaffing van de huidige Drechtraad, dat onvoldoende functioneert.

De huidige Drechtraad telt ruim 50 politici, dat kunnen er volgens Lammers in de nieuwe vorm 18 worden, dus 3 per gemeente.
De Lijst Lammers stelt voor de nieuwe Drechtraad samen te stellen uit de burgemeesters van de zes gemeenten (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam), namens de colleges één wethouder af te vaardigen en namens de gemeenteraad ook telkens één raadslid.

Hiermee zal volgens Lammers de Drechtraad als politiek-bestuurlijk orgaan slagvaardiger kunnen opereren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.