VolkerWessels reorganiseert grootschalig

30 juli 2012
VolkerWessels reorganiseert grootschalig

PAPENDRECHT - Onder het mom van de economische crisis is VolkerWessels bezig grootschalig te reorganiseren, ook bij gezonde onderdelen van het concern. Het leek een aantal maanden geleden nog om incidenten te gaan, namelijk enkele reorganisaties bij wat kleinere bouwbedrijven, vallend onder het VolkerWessels-concern. Inmiddels weten ze bij de FNV beter. Het heeft er alle schijn van dat het concern bezig is met grootschalige winstoptimalisering. En dat terwijl het concern vorig jaar ruim 80 miljoen winst maakte.

FNV Bouw heeft het voortouw genomen om met de gezamenlijke bonden te ageren tegen deze handelswijze. Tevens trachten de bonden een sociale regeling af te spreken op concernniveau voor die bedrijven die echt getroffen worden door de crisis. Dat is niet gelukt, het concern houdt de boot af.

De bonden verdenken het concern ervan het bedrijf af te slanken voor een beursgang. FNV Bouw en de andere bonden voeren de druk op het concern op en gaan de komende tijd in het hele land bij VolkerWessels-bedrijven zoals in Papendrecht langs om te peilen hoe werknemers hierover denken.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.