Nationale brandpreventieweken 2012

03 oktober 2012 door Merijn
Nationale brandpreventieweken 2012

PAPENDRECHT - In de maand oktober worden de jaarlijkse brandpreventieweken gehouden.
De brandweer Drechtsteden-Noord (een samenwerkingsverband tussen de brandweerkorpsen van de gemeenten Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam) heeft er dit jaar voor gekozen dat de leerlingen van de basisscholen centraal staan.
Het thema is dit jaar: ”Wat doe jij bij brand?”
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten op de scholen is het doel om het brandveiligheidsbewustzijn bij de leerlingen en (door hen) bij hun ouders te vergroten door het voorkomen en het melden van brand en het vluchten bij brand effectief te communiceren en te laten ervaren.
Het officiële startmoment van deze brandpreventieweken in Drechtsteden-Noord vindt plaats op dinsdag 9 oktober om 10.30 uur op de Prins Florisschool, aan de Zuidkil 53, in Papendrecht.

Basisscholen
De leerlingen van de basisscholen worden bewust gemaakt van de mogelijkheden om hun rol in het organiseren van de eigen en andermans veiligheid te vergroten, en mocht het dan toch fout gaan, hoe ze moeten om gaan bij brand. De voorlichting wordt gerealiseerd door middel van het verstrekken van folders, het geven van lessen in de klas en het bezoeken van de brandweerkazerne. In de lessen wordt er bijvoorbeeld aandacht geschonken aan het maken van een vluchtplan en de noodzaak van de aanwezigheid van rookmelders. De brandweer zal op de volgende scholen lessen verzorgen; in Sliedrecht de Oranje Nassauschool en de Henri Dunantschool; in Papendrecht de Augustinusschool, de Prins Florisschool en de Prins Constantijnschool en in Alblasserdam op de basisschool Het Palet.

Bouwmarkten
Ook bij diverse bouwmarkten vinden activiteiten plaats. Er zal een kraam geplaatst worden waar door een preventiemedewerker voorlichting wordt gegeven over bijvoorbeeld het plaatsen en onderhouden van rookmelders, blusdekens en brandblussers. Ook zal er een demonstatie vlam in de pan plaatsvinden.
De bouwmarkten die hier aan mee werken zijn in Sliedrecht: Praxis en Intratuin en in Alblasserdam: Hornbach. Bij Praxis en Intratuin zal op zaterdag 13 oktober vanaf 10.00 uur en bij Hornbach op vrijdag 19 oktober vanaf 13.00 uur de brandweer voorlichting geven.

Bibliotheken
In de bibliotheken van Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam worden folders beschikbaar gesteld over brandveiligheid en zal via posters aandacht voor brandpreventie worden gevraagd.

Diverse voorlichtingsactiviteiten
In Papendrecht zullen in winkelcentrum “de Meent”, op zaterdag 13 oktober vanaf 13.00 uur, voorlichtingsactiviteiten plaatsvinden. Daarnaast houden de wijkplatformen in Papendrecht houden vier voorlichtingsavonden, waarbij een demonstatie “vlam in de pan” zal worden gehouden.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.