Kastanjelaan en Cypressenlaan krijgen een exclusieve laanbeplanting

05 december 2011
Kastanjelaan en Cypressenlaan krijgen een exclusieve laanbeplanting

PAPENDRECHT - De meeste bomen op de Kastanjelaan en Cypressenlaan zijn aangetast door de Kastanjebloedingsziekte. Ook jonge bomen worden aangetast. De afgelopen jaren zijn er al een groot aantal dode bomen verwijderd, waardoor er grote gaten vallen in de boombeplanting. Inmiddels moet weer een aantal dode bomen worden verwijderd. Om deze reden heeft de gemeente besloten geen kastanjebomen meer te planten op deze locaties.

De nog aanwezige dode en zieke bomen worden gerooid, waarna de oude grond wordt uitgewisseld met nieuwe bomengrond. Vervolgens worden aan weerszijden van de rijbaan in totaal 110 nieuwe amberbomen (Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’) geplant. Zie tekening (256 KB) . Onder de amberbomen komt een meter brede strook met in het voorjaar blauw/wit bloeiende botanische en grootbloemige krokussen.

De werkzaamheden starten eind november en zijn voor de jaarwisseling klaar. In het voorjaar van 2012 wordt de berm ingezaaid met gras. Het werk wordt uitgevoerd door de Nationale Bomenbank uit Bleskensgraaf. Vragen over deze werkzaamheden kunt u stellen aan de heer Henk Jansen, t. 14 078 of e-mail h.jansen@papendrecht.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.