Eerste ZRO wedstrijd voor de Geul 2012-2013

25 september 2012 door Merijn
Eerste ZRO wedstrijd voor de Geul 2012-2013

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het thuisbad in Papendrecht de eerste wedstrijd in de regionale ZRO competitie gezwommen. De ploeg van de Geul moest door diverse oorzaken een aantal vaste zwemmers missen en kon dus helaas niet in de sterkste opstelling aan de start komen. Desondanks staat de Geul in de totaalstand na de eerste wedstrijd op plaats 8 en dat is zeker een goed resultaat. Na de tweede wedstrijd gaan de eerste 8 ploegen door naar de ZRO-A competitie, de volgende 6 naar de ZRO-B competitie enz. Het is dus zaak alles op alles te zetten om deze 8e plaats op zijn minst vast te houden.
De wedstrijd begon met een 4x50 wissel estafette voor meisjes jeugd en het Geulteam met Diane Vink, Iris van Valen, Sabrina de Graaf en Kirana Hoogenbosch pakte hier een vierde plaats.

De dames kwamen aan de start op de 100 rug en de 200 wissel en Sunanda van Heteren wist op beide afstanden een bronzen medaille te veroveren. Bij de heren ging het brons op de 100 rug naar jeugdzwemmer Tim Muller, Jasper de Win zorgde met een vijfde plaats voor de overige punten. Op de 200 wissel was er goud voor Jasper, het brons ging hier naar jeugdzwemmer Jesse de Win.

In de categorie meisjes junioren 1 was Sam IJzerman heel succesvol: zowel op de 100 school als op de 50 rug ging ze in een mooi PR met het goud aan de haal. Op de 100 school was er zilver voor Esmée Roodenburg, Sofia de Graaf greep met een vierde plaats net naast de medailles. Op de 50 rug pakte Esmée het brons.
Bij de meisjes junioren 3 pakte Chinouk Tschan met een zevende plaats op de 100 vrij de punten, op de 100 school zorgden Zoë van Gool met een vijfde plaats en Alexia Huurman met een zevende plaats hiervoor.
In de categorie meisjes jeugd war er op de 100 vrij en de 50 vlinder brons voor Sabrina de Graaf.

Jongens junioren 4 zwommen ook 100 vrij en hier ging het brons naar Ben Muller, Bas van Middelkoop werd vijfde. Op de 50 vlinder waren de rollen omgedraaid: brons voor Bas en een vijfde plaats voor Ben.
Carmen Muilwijk en Iris van Valen zorgden op de 200 vrij bij meisjes senioren met een zesde en een zevende plaats voor de wedstrijdpunten.
In de categorie jongens jeugd was Tim Muller goed op dreef met goud op de 50 vlinder en de 200 vrij. Jesse de Win zwom op de 50 vlinder dezelfde tijd als de nummer drie maar kreeg helaas de B-tijd en dus een vierde plaats toegewezen.
De afsluitende estafettes verliepen goed voor de Geul. Op de 4x50 vrij estafette bij de dames werd het Geulteam met Carmen Muilwijk, Sabrina de Graaf, Sunanda van Heteren en Pauline Tieleman mooi derde.
 
De heren zwommen 4x50 wissel en Jesse de Win, Yuri van Omme, Jasper de Win en Tim Muller pakten hier overtuigend het goud. Jesse greep als startzwemmer met 30.36 op de 50 rug het clubrecord onder de 16 jaar op deze afstand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.